Interijer

Prve smo zavirile u Price On Request showroom u centru Zagreba. Oduševile smo se viđenim

Genijalan hrvatski brend od sada ima i genijalan showroom. Prve smo zavirile u njega

Price On Request iza kojeg stoje kreativna direktorica i začetnica brenda Gala Marija Vrbanić te Filip Vajda jedinstveni je hrvatski modni brend koji je poznat po originalnim i dobro osmišljenim konceptima prezentacije koje nas uvijek oduševe. Konačno je došlo vrijeme da nas pozovu i na otvorenje njihovog showrooma u centru Zagreba, u Ulici kneza Mutimira 3, u koji smo prve zavirile.

sandro lendler

Adaptacija u trajanju od dvije i pol godine

Kada su početkom 2017. došli do jednog građanskog stana u ruševnom stanju koji datira s početka prošlog stoljeća odmah su krenuli u adaptaciju, a kako to inače biva došlo je do puno nepredviđenih situacija pa se i vrijeme adaptacije rastegnulo na gotovo dvije i pol godine. No kako nam Gala kaže: “Kada ga sada vidim, vrijedilo je čekati toliko.” Cijeli proces adaptacije i njegova projektiranja vodili su arhitekti iz Biro-a, a kako Gala kaže krenulo se od totalne nule.

sandro lendler

Kubus koji se provlači kroz cijeli prostor

Cijeli showroom koncipiran je po principu ‘stan u stanu’ tj. showroom u sklopu poslovnog prostora. Postavljeni koncept pomiruje i naglašava razlike zatečenog stanja i novoplaniranog sadržaja koji obuhvaća showroom, mjesto kreativnog rada, ali i privremenog stanovanja. U prostoru od 160 metara kvadratnih koji je podijeljen u tri prostorije proteže se kubus koji je drugačiji od ostatka prostore. Naime, taj kubus je zapravo područje showrooma tj. prezentacijski prostor u kojem se nalazi odjeća te je vizualno i izborom materijala drugačiji od ostatka prostora. Zidovi u njemu su ogoljeni, na stropu su vidljive grede, a umjesto parketa koji je postavljen u ostatku prostora, ovdje nailazimo na betonski pod. Tako da se u cijelom prostoru isprepliće sirovo i novo, a sve tri prostorije su objedinjene tim kubusom tj. svaka ima elemente sirovog.

sandro lendler

Genijalni i originalni elementi

Od zanimljivih elemenata koji se ističu u uređenju prostora to je u prvom redu golemi akvarij od 380 litara. Galin hobi je akvaristika i kako sama kaže da se ne bavi modom bavila bi se akvaristikom jer to objedinjuje sve grane koje ju zanimaju, a to su biologija, kemija i dizajn. Također u showroomu imaju i inovativan način vješanja odjeća, pomoću tračnica. Tračnice su preuzeli iz tekstilne tvornice, kojima je prije putovala odjeća kroz pogon. Još jedan element koji nam je odmah zapeo za oko bio je i veliki stol od šest metara na kotačima koji prolazi kroz zid. Kako je cijeli prostor svojevrsni miks starog i novog, originalni stari namještaj pretvorili su u DJ-pult. Iskreno, unatoč našim visokim očekivanjima ostali smo u nevjerici kada smo to sve vidjeli jer su u svakom aspektu premašili naša očekivanja.

sandro lendler

Večerašnje otvorenje

Večeras u 20 sati će se i službeno otvoriti showroom, a koncept otvorenja je Time Machine. Gala nam je u razgovoru otkrila da će prostor biti podijeljen na prošlost, sadašnjost i budućnost, a sve se referira na rad njihovog brenda. Tako ćemo imati priliku vidjeti ono što su prije radili, što sada rade tj. aktualnu kolekciju te ekskluzivan mini uvid u budući projekt, budući da o tome ne mogu ništa previše otkrivati. Jedino što trenutno možemo otkriti je da se radi o digitalnom projektu koji za zadatak ima propitkivanje mode u budućnosti. Nakon službenog otvorenja slijedi i veliki after party u Cab klubu čiji su program također temeljito osmislili uz gostovanje renomiranih DJ-a.

sandro lendler

Showroom će funkcionirati po dogovoru, a možete ih kontaktirati na mail i Instagram, iako će uvijek netko od tima biti tamo budući da im je to i radni prostor. Sama proizvodnja će se i dalje odvijati u pogonu Ksajpa u Međimurju, a Gala ističe kako rad na dvije lokacije nije nikakav problem ukoliko dobro organizirate vrijeme.

sandro lendler
sandro lendler

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube