HRVATSKA MODA

Prve smo zavirile na izložbu Priče koje kroje Varteks. Otvara se u četvrtak u Muzeju za umjetnost i obrt

Izložba Priče koje kroje Varteks za javnost će biti otvorena 5. rujna, a mi smo prve zavirile u postav

Iako je do službenog otvorenja izložbe ostalo još dva dana i postav nije do kraja završen, nama se posrećilo da među prvima zavirimo iza kulisa i vidimo prve eksponate postava izložbe koja je još u fazi postavljanja. Na pressici koja se održala ranije danas obratili su nam se ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović i Nenad Bakić predsjednik uprave Varteksa. Naime Bakić je početkom prošle godine s 20 milijuna kuna dokapitalizirao Varteks te postao većinski dioničar s malo više od 50 posto udjela u firmi koja se na svoj okrugli stoti rođendan našla pred bankrotom.

Istaknuo je kako Varteksu želi vratiti stari sjaj te s dizajnerskim timom ojačanim priznatim imenima hrvatske modne scene u prvom redu s kreativnom direktoricom Varteksa Martinom Vrdoljak Ranilović, ponovno zauzeti vodeće mjesto u domaćoj modnoj industriji.

NOVA KOLEKCIJA VARTEKSA

Izložba je koncipirana tako da se kroz 14 atraktivnih priča prezentiraju zanimljivi isječci i uloga Varteksa na svjetskoj modnoj sceni. Od kreacija Žuži Jelinek dizajnirane za Varteks, vrijednih ruku žena radnica koje su omogućile razvoj ove industrije, marketinške djelatnosti 30-ih godina do danas, prezentacija proizvoda Tvornice Tivar odijela (naime tvornica do 1948. nosi naziv ) u različitim tiskovinama i promotivnim materijalima.

Priče se nastavljaju kroz Varteksove retro modele, prezentaciju proizvodnog procesa te prezentaciju muške i ženske odjeće kroz povijest, a u zasebnoj priči obuhvaćena je proizvodnja uniformi za civilne i vojne potrebe. Cijela izložba će završiti pričom o najstarijem Varteks sakou.

KROJNI DIJELOVI

Prošlogodišnja izložba Stoljeće tekstila održana u Gradskom muzeju Varaždin predstavila je povijesni pregled razvoja Varteksa, a izložba u Zagrebu ima za cilj još jednom ukazati na kvalitetu i liderstvo ove modne tvrtke kako kroz povijest tako i ubuduće. Novi redizajnirani postav izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt kao i vizualni identitet izložbe potpisuje kreativna agencija Brigada. Uz izložbu koja će biti otvorena do 6. listopada posjetitelji će moći uživati i u popratnom programu u obliku radionica te modnih revija.

U nastavku premijerno pogledajte što vas sve očekuje na izložbi koja će biti otvorena za javnost 5. rujna do 6. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt.

NOVA KOLEKCIJA VARTEKS ODIJELA
ŠIVAĆE MAŠINE

KREACIJE ŽUŽI JELINEK DIZAJNIRANE ZA VARTEKS
KAPUT OD AUSTRALSKE VUNE
MARKETINŠKE DJELATNOSTI KROZ TISKOVINE I PROMOTIVNA IZDANJA

POSTROJENJA

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba