GASTRO

Pronašli smo nekoliko recepata za hladne juhe koje su gotove za manje od pola sata

FOTO: Ella Olsson/Unsplash

Osvježenje tanjuru za vruće ljetne dane

Ovih vam se dana baš i ne da kuhati, a opet biste željeli pojesti nešto zdravo i na žlicu? Potpuno vas razumijemo jer se tako osjećamo i sami, zbog čega smo se upustili u potragu za jednostavnim i maksimalno osvježavajućim ljetnim jelima. Naše nas je istraživanje relativno brzo dovelo do hladnih juha, gotovih u trenu. I ne, vaša se gastronomska avantura u ovom području ne mora zaustaviti na gazpachu, poznatoj hladnoj juhi od rajčice koja potječe iz Španjolske, iako ni nju, priznajemo, nikad nećemo odbiti.

Možete odabrati neko drugo svježe povrće po vašem ukusu, pretražiti dostupne recepte ili samostalno istraživati varijacije. Ako vam treba malo poticaja, provjerite one koje su nama zapele za oko, i koje smo odlučile pripremiti prvom prilikom.

Bijeli gazpacho

Hladna juha od krumpira i poriluka

Hladna juha od krastavaca

Hladna juha od cikle i jogurta