GASTRO

Pronašli smo jednostavne recepte za slavnu francusku piletinu fricassee

Isprobajte nešto drugačije

FOTO: Screenshot

Isprobajte nešto drugačije

Ako su ove niske temperature i vas natjerale da krenete žudjeti za krepkim jelima na žlicu, recept koji danas predstavljamo mogao bi vas posebno zanimati. Riječ je o piletini fricasee, francuskom specijalitetu za koji će vam trebati tek nešto malo slobodnog vremena. Što se tiče sastojaka, vrlo je vjerojatno da većinu njih već imate u smočnici ili hladnjaku. Dakle, nema razloga da se i sami ne okušati u pripremi ovog jela. Pojam fricassee doslovno označava rastrgano meso koje se prži, a samo jelo ulazi u kategoriju variva koje se može jesti na žlicu, ali i uz priloge poput riže ili pire krumpira. U najkraćim crtama, pečenu piletinu koja je dobila smećkastu boju pirjat ćete u kremastom bijelom umaku s gljivama. Kao što smo već napomenuli, priprema nije komplicirana, ali ipak postoji nekoliko sitnica na koje trebate obratiti pažnju. Detaljne video receptima sa svim uputama možete provjeriti u nastavku.