VIJEST

Prije nekoliko dana otvorena je Tvrđava sv. Nikole u Šibeniku. Evo kako izgleda

Dok je ne posjetite sami, donosimo vam mini uvid u Tvrđavu sv. Nikole koja je prije nekoliko dana konačno otvorila svoja vrata za javnost

Jedna od najljepših renesansnih tvrđava na Mediteranu koju je UNESCO zaštitio još 2017. godine, prvi put je prije par dana, kako je i najavljeno, otvorila svoja vrata za sve posjetitelje. Naime, na Tvrđavi sv. Nikole u posljednje dvije godine izvršena je prva faza onih neophodnih radova kako bi se znamenitost uopće mogla staviti u funkciju te kako bi se napokon mogao započeti iskorištavati njezin turistički, kulturni i gospodarski potencijal.

U protekle tri godine u obnovu tvrđave je tako uloženo oko pet milijuna kuna, od čega četiri milijuna kuna iz proračuna Šibensko – kninske županije dok je ostatak financiralo Ministarstvo kulture. Provedeni su radovi na čišćenju objekta, nužnoj sanaciji i sigurnosti posjetitelja. Sanirano je i brodsko pristanište te rampa na glavnom ulazu, postavljene su sigurnosne ograde, odvezen nagomilani otpad te je omogućen siguran i organiziran pristup lokalitetu.

Do tvrđave se zasad isključivo dolazi brodom uz posebno atraktivne prizore i autentičan krajolik. U cijenu, koja za odrasle iznosi oko 130 kuna, uključeni su prijevoz brodom, ulaznica na tvrđavu, pratitelj na brodu i tvrđavi te razgledavanje Tvrđave sv. Nikole, a kako ona izgleda, donosimo vam u nastavku.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube