RECENZIJA

sadržaj omogućava bio oil

Prepoznaješ li znakove suhoće na koži? Isprobala sam proizvod koji me podsjetio na to koliko se zimi moramo štititi

Svoju sam kožu već počela pripremati za zimu, a prvi proizvod koji sam odlučila testirati je gel za suhu kožu s 50 posto Bio-Oil® ulja

U srednjoj se školi njegom kože nisam bavila gotovo uopće, na prvim sam godinama fakulteta tek lagano počela uočavati promjene i shvaćati da o koži moram početi razmišljati, da bih do kraja fakulteta postala sigurna u jedno – koža pamti. Pamti svaki loš puder, lošu kremu, godine u kojima je nismo tretirali kvalitetnim proizvodima, boravak u zadimljenim prostorima i izlaganje suncu bez zaštite. Jednom kad sam to osvijestila, počela je nova era moje beauty rutine, odgovorna i savjesna.

Potrebe svoje kože sada pažljivo osluškujem i biram proizvode čijem sastavu djelujem. Jedna od potreba koju sam s godinama uočila je i ona za intenzivnom hidratacijom tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, s kojom počinjem već početkom jeseni.

Suhu kožu mogu uzrokovati unutarnji ili vanjski faktori

Aleksandar Selak

Suha koža je, doznala sam, uobičajeno stanje koje nastaje zbog insuficijencije stvaranja mreže esencijalnih lipida u koži. Mreža lipida oko mrtvih stanica kože (korneocita) na površini formira fizičku barijeru koja štiti od vanjskih iritansa i pomaže u zadržavanju vlage. Kod suhe kože zbog nedostatka esencijalnih lipida kožna funkcija prirodne barijere postaje ugrožena, što rezultira gubitkom vlage, gornji sloj kože se isušuje. Suha koža može postati hrapava, zategnuta, ljuskava, bolna, ispucala, javlja se svrbež, što može dovesti do upale.

Suhu kožu mogu uzrokovati unutrašnji faktori (menopauza, psorijaza, dermatitis, malnutricija, bolest bubrega) ili oni vanjski, poput hladnoće, grijanja, klima uređaja, vruće vode, gelova za tuširanje i sapuna i plivanja. U mom se slučaju, na sreću, radi tek o potonjim, vanjskim faktorima, a koža mi je posebno osjetljiva na hladnoću i suhi zrak u grijanim prostorima. U tom smislu, naučila sam, moram obratiti pažnju na nekoliko stvari; treba spriječiti izlazak vlage iz kože pomoću tvari koje stvaraju zaštitni sloj na koži i održavaju kožnu barijeru (maslaci, ulja), moram koristiti tvari koje privlače i vežu vodu na sebe (urea, glicerin), a onda i tvari koje poboljšavaju izgled kože omekšavanjem, zaglađivanjem ljuskastih stanice kože.

Bio-Oil® gel pronašao je inovativnu tehnologiju zamjene vode uljem

Aleksandar Selak

Ovdje u priču ulazi Bio-Oil® gel za suhu kožu, koji kombinira emolijense, humektanse zajedno s umirujućim sastojcima za kožu kao što je vitamin B3 za izniman rezultat vlaženja. Drugim riječima, udovoljava svim prethodno navedenim kriterijima za zdravu i hidratiziranu kožu. Ovaj se proizvod oslanja se na postojeću tehnologiju krema, losiona i maslaca za tijelo te je poboljšava tako što umjesto vode koja nije aktivan sastojak koristi ulje, čime proizvod postaje sto posto aktivan.

Naime, kreme, losioni i maslaci za tijelo namijenjeni njezi suhe kože napravljeni su na bazi vode oko 70 posto. Voda isparava u dodiru s kožom pa ne može pružiti nikakve blagodati suhoj koži, dok je Bio-Oil®, s druge strane, pronašao inovativnu tehnologiju zamjene vode uljem, stvarajući tako proizvod koji je 100 posto aktivan.

Što se tiče sastava, Bio-Oil® gel izrađen je sa samo tri posto vode, 10 posto humektansa i 87 posto masne faze, a neki od glavnih sastojaka uključuju Pur Cellin Oil (utječe na konzistenciju formule, čini je laganom i nemasnom, čime osigurava da koža lako upije sve dodane djelatne tvari), glicerin (pojačava hidrataciju, hijaluronska kiselina (ojačava hidrataciju, privlači molekule vode, doprinosi čvršćem izgledu kože), shea maslac (vlaži kožu), niacinamid B3 (pomaže u očuvanju kožne barijere), ureu (zaglađuje i omekšava), kamilicu (smiruje kožu), ulje nevena (regenerativno djelovanje na stanice) te vitamin A (utječe na stvaranje kolagena).

Proizvod sam testirala kroz 14 dana i oduševila se rezultatima

Aleksandar Selak

Sastav je, dakle, točno ono što mojoj koži u ovom periodu treba, a s obzirom da sam ga s godinama naučila pravilno čitati, moram priznati da me ni blagotvorno djelovanje na moju kožu nije pretjerano iznenadilo. Ovaj gel dolazi s ugodnim mirisom koji mene osobno čak pomalo umiruje, a moram istaknuti i laganu gel strukturu koja se nevjerojatno lako nanosi, a onda i razmazuje i upija u kožu, što mi je jako, jako bitno. U uputama za nanošenje stoji da se gel nanosi u manjoj količini od kreme, i iz prve ruke mogu potvrditi da je sasvim malo proizvoda dostatno za cijelo lice.

Bio-Oil® gel testirala sam kroz period od 14 dana i zaključila sljedeće; osjećaj dubinske hidratiziranosti uslijedio je tik po nanošenju, i, što je još važnije, zadržao se tijekom cijelog dana. Stanje moje kože se kroz te dane značajno poboljšalo i bez sumnje mogu reći da ona izgleda mnogo bolje u odnosu na period prije početka korištenja.

Aleksandar Selak

Kao poseban bonus spomenut ću i činjenicu da se ovaj proizvod može koristiti po cijelom tijelu, potrebno ga je samo umasirati malim kružnim pokretima dok se potpuno ne upije. Osim što je, dakle, koži mog lica dao točno onoj što joj trebalo, dobila sam i multifunkcionalni proizvod koji će mi koristiti i prilikom isušivanja drugih osjetljivih dijelova tijela, u mom slučaju ruku. Zaključak? Jako sam zadovoljna i proizvod ću sasvim sigurno kupiti ponovno.

Bio-Oil®  gel za suhu kožu dostupan je u ljekarnama , BIPA-i, Mulleru i na  senzacionalno.hr po cijeni od 59,90 kn (50ml); 89,90 kn (100ml) i 144 kn (200ml).

Sadržaj nastao u suradnji s  bio oil

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba