GASTRO

Predstavljeno je prvo izdanje Gault&Millau vodiča za Zagreb i okolicu. Evo najboljih

FOTO: PR

Ovo dvojezično izdanje vodiča sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica i POP lokala

Gault&Millau jedan je od dva najrelevantnija gastronomska vodiča na svijetu te jedan od najjačih brendova na međunarodnoj gastronomskoj sceni. Pokrenut je 1965. u Francuskoj, danas izlazi u dvadesetak zemalja, a posebno je poznat u Austriji, Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Sloveniji i Japanu. Nastaje prema nezavisnim kritikama anonimnih ocjenjivača, stručnjaka, koji svaki obrok plaćaju baš poput svih ostalih gostiju. Na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije (TZZŽ), Zagreb i njegov okolica dobili su vlastito izdanje ovog vodiča. Predstavljeno je dvojezično izdanje, hrvatsko i englesko, vodiča koji sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica i POP lokala.

Pri kraju promocije vodiča, proglašeni su i najboljih chefovi ovog područja, a to su redom: Tvrtko Šakota iz restorana Nav (najveći broj osvojenih bodova 17,5 od 20), Ana Grgić iz Zinfandel’sa i Le Bistroa, Matija Bogdan iz restorana ManO, Hrvoje Kroflin iz ManO2, Bruno Vokal iz Noela, Marin Rendić iz Bistro Apetit by Marin Rendić, Ivo Sučević iz Dubravkinog puta, Vesna Miletić iz Tača, Stipan Iličić iz restorana Balon, Matija Bregeš iz Baltazar te Filip Horvat restorana TheAtrium by Filho. Vodič je dostupan u prodaji od utorka, 8. veljače na prodajnim mjestima Tisak media i kioscima Tiska.