NOVO MJESTO

Posjetili smo novootvoreni Kata’s Brunch Bar. Ondje možete ručati, popiti kavu ili obaviti kupovinu

Ova bezglutenska destinacija smjestila se na adresi Martićeva 15

Neovisno o tome jeste li u režimu bezglutenske prehrane ili, donosimo vam uzbudljive vijesti iz gastronomske sfere. Nakon otvorenja Kata’s Brunch Bara u Petrinjskoj, iza kojeg stoji ekipa poznatog brenda Katin kruh bez glutena, stiže nam još jedna lokacija. Možda već pogađate lokaciju – radi se o trenutačno vjerojatno najpopularnijoj ulici u gradu, Martićevoj, na kućnom broju 15. Ne bismo li o ideji, motivima i ponudi doznali više, kratko smo razgovarali s vlasnicom, Ivom Zovko.

Aleksandar Selak

“Dugo smo radili na cijelom konceptu Kata brunch barova i organizaciji same proizvodnje, koja je do sada bila orijentirana na veleprodajnu proizvodnju. Od samog početka stvaranja Katine bezglutenske priče ideja je bila ići u smjeru vlastitih prodajnih mjesta, ali tek onda kada Katin brend već bude dovoljno prepoznat i etabliran na tržištu. Prvi brunch bar odlučili smo otvoriti u strogom centru grada u Petrinjskoj ulici. Pozitivne reakcije kupaca, veliki odaziv svih koji su željni zdravih brzih zalogaja i onih koji su zbog zdravlja orijentirani na bezglutensku prehranu potaknulo nas je da otvorimo još jednu lokaciju”, započinje nam pojašnjavati.

Zasićenje nezdravim ponudama i prava lokacija

Aleksandar Selak

Njezina je prva želja, dodaje, bila Martićeva jer voli energiju i urbani živopisni stil te ulice, a kad je preko prijatelja saznala da se iznajmljuje lokal koji je inače uvijek s tugom gledala kako stoji prazan, tu priliku jednostavno, kaže, nije željela propustiti. Pozicija i sama unutrašnjost lokala, napominje, savršeno je odgovarala njihovom konceptu interijera. Na pitanje o misiji brenda, odgovara da je ona uvijek bila vrlo jasna; ponuditi kupcima bezglutensko, ukusno i zdravo u istom paketu. “Upravo smo se istom vizijom vodili kada smo kreirali ponudu u brunch baru, 100 posto gluten free, ukusno, handmade, zdravo i spremno za konzumaciju. Ljudi su se zasitili nezdravih brzih ponuda s nogu u naletu gladi i manjku vremena, a mi smo sretni što smo im ponudili jednaki ‘to go’ koncept, ali u gluten-free varijanti”, priča Zovko.

Aleksandar Selak

Što se tiče same ponude, odmah smo se po dolasku uvjerili da je vrlo bogata, zbog čega se u Katin Brunch Bar zbilja trebaju uputiti i oni koji inače konzumiraju gluten.”U ponudi imamo toplu vitrinu prepunu raznih tapioka kuglica i tapioka štapića poput onih s maslinama ili suhim rajčicama ili mediteranskim. Naše zlevke u raznim varijantama su omiljeni gablec i doručak kao i burek od sira koji su zvijezde naših vitrina. Također nudimo mnogo vrsta sendviča, od veganskih do onih s pršutom, lososom ili keto varijanta, a sva peciva sami svakog dana radimo svježa. Sami radimo domaće i zdrave umake i namaze za naše sendviče, a svaki sendvič nosi svoj poseban umak. Uvijek u ponudi imamo super fine salatice spremne za van. Naša bogata ponuda kolača, sirovih veganskih torti, keksa i raznih slastica čini naše brunch barove prepune raznih boja i nijansi tako da kod nas uvijek šareno i veselo”, uputila nas je vlasnica.

Uspjeli su okupiti i slične male domaće proizvođače

Aleksandar Selak

No, osim po nabrojano, ovdje možete doći i u mini nabavku; uspjeli su okupiti male hrvatske proizvođače proizvoda koji se uklapaju u njihovu priču te garantirati da su bez glutena, poput namaza, tjestenine, zimnice piva, sokova, jogurta i sličnih proizvoda koji čine prodajni dio brunch bara. “Zapravo smo spojili ugostiteljstvo i trgovinu”, zaključuje Zovko. Naravno, Katini bezglutenski kruhovi i peciva svakog dana rade se svježi te imaju posebno centralno mjesto u oba brunch bara. A to još uvije nije sve. “Imamo i nekoliko sjedećih mjesta pa kod nas možete popiti finu Hug&Punch kavicu ili popiti neki prirodni sokić dok uživate u slanoj ili slatkoj deliciji iz Katine kuhinje”, poručuje. Radno vrijeme Kata’s Brunch Bara je od ponedjeljka do petka od 7.30 do 20 sati te subotom od 8 do 16 sati.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube