GASTRO TEST

Posjetili smo novi Rougemarin Doma i od namirnica koje smo ondje kupili skuhali ručak. Evo kako je ispalo

FOTO: Aleksandar Selak

Rougemarin Doma delikatesna je trgovina koja nudi posve novo iskustvo kupovanja, ali i kuhanja. Od namirnica koje smo ondje kupili skuhali smo ručak u redakciji

Prije nekoliko smo dana prenijeli vijest o novom projektu Marina Medaka, Rougemarin Doma. Kako smo doznali, riječ je o prvoj hrvatskoj specijaliziranoj trgovini za kuhanje kod kuće, malom restoranu, mjestu koje okuplja manje domaće proizvođače i još mnogo toga. Prvom smo se prilikom uputili u Petrinjsku 2, a namirnice za ručak u redakciji odlučili gotovo u potpunosti nabaviti upravo ondje.

Već pri samom ulasku u objekt čut ćete glasne taktove ex-yu rocka, pažnju će vam privući fantastično osmišljen dizajn interijera sa snažnom vintage vibrom, a prije svega se, baš poput nas, vjerojatno nećete moći načuditi asortimanu kakav na našem tržištu još nije viđen. Tu je niz teglica s ukiseljenim povrćem, poput tikvica, ljutike, mrkve i cikle, domaći umaci poput šalše i skradinskog umaka, marinade za meso, dresinzi, svježe tjestenine, namazi, temeljci, slastice, …

Aleksandar Selak

I popis se nastavlja. Zbog svega smo se toga u Rougemarinu Doma zadržali mnogo dulje od planiranog, a naša misija da brzinski odaberemo namirnice i vratimo se kuhati odjednom više nije zvučala toliko jednostavno. Nakon višestrukog obilaska i pregleda svih polica, odluka je pala na jedno jelo s tjesteninom, burgere i pizzu, uz konkretne planove da se po nove namirnice, za neke druge recepte, vratimo što je prije moguće.

U nastavku vam donosimo nevjerojatno jednostavne recepte pripravljene uz pomoć namirnica iz Rougemarin Doma asortimana, a svaki od njih bio je dovoljan za tri prosječno gladne osobe. Uz savršeno osvježavajući sok od bazge, limuna i mente s potpisom chefa Marija Mihelja, dobili smo brzi obrok koji je nadmašio naša u startu visoka očekivanja.

Mini burgeri

Pakiranje mini burgera i peciva (54 kune), džem od luka (21 kuna), Chipotle Mayo (24 kune)
Aleksandar Selak

Sastojci

1 pakiranje mini burgera i peciva
1 teglica džema od luka
1 teglica chipotle mayo umaka

Aleksandar Selak

Priprema

Burgere smo ispekli na vrućem ulju, po nekoliko minuta sa svake strane. Peciva smo prerezali na pola, te ih premazali chipotle mayo umakom, odnosno pikantnom verzijom majoneze. Na taj smo premaz stavili meso, a na njega izdašnu količinu džema od luka. Meso smo poklopili drugom polovicom peciva i završili s pripremom.

Pizza

Tijesto za pizzu (14 kuna), šalša (33 kune), ukiseljeni šampinjoni (27 kuna)
Aleksandar Selak

Sastojci

1 tijesto za pizzu
1 teglica šalše
1 teglica ukiseljenih šampinjona
1 teglica šalše
10 dag mortadele

Aleksandar Selak

Priprema

Tijesto se kupuje već pečeno; potrebno je samo naslagati sastojke po želji i staviti sve skupa u mikrovalnu pećnicu. Mi smo se odlučili za posve jednostavnu varijantu; tijesto smo premazali domaćom šalšom, po njemu poslagali nekoliko šnita mortadele koju smo imali pri ruci, a na kraju dodali i ukiseljene šampinjone. Kombinacije poput one sa sirom ili pršutom s ovim su tijestom, vjerujemo, također jako dobre.

Tjestenina sa skradinskim umakom

Pakiranje tjestenine (18 kuna), skradinski umak (57 kuna)

Sastojci

1 pakiranje svježe tjestenine
1 teglica skradinskog umaka s tri vrste mesa
malo sira ribanca za posipanje

Aleksandar Selak

Priprema

Tjesteninu smo skuhali u kipućoj vodi, uz stalno provjeravanje (budući da je posve svježa, bila je gotova u samo nekoliko minuta). Dok se tjestenina kuhala, na posve smo laganoj vatri podgrijali umak uz dodatak malo vode koja ga je razrijedila. Servirali smo uz dodatak malo sira ribanca i malo je reći – potpuno uživali u okusu.