NOVO MJESTO

Posjetili smo Meating, novi street food restoran u centru grada. Evo što sve nude

Smjestio se na adresi Masarykova 19, a ponuda je fokusirana na azijsku hranu

Ako ste ovih dana prolazili Masarykovom ulicom, mogli ste primijetiti da je na broju 19 otvoren šarmantni street food restoran Meating. Prvu smo moguću priliku iskoristili da se nađemo s vlasnicima, mlađim parom, i doznamo više o njihovoj priči, konceptu i ponudi. Sve je počelo slučajno; oduvijek vole putovati i isprobavati nove kuhinje, a kako rade u centru grada i nedostajalo im je mjesto za fini, kvalitetni ručak, s konkretnim porcijama i umjerenim cijenama, odlučili su da je vrijeme da otvore nešto svoje. Kad se ukazao i slobodan prostor u strogom centru grada, znali su da ne trebaju previše razmišljati. Ime je nastalo kao igra engleskih riječi ‘meeting’, ‘eat’ i ‘meat’ (susret, jesti, meso), budući da su željeli naglasiti da je restoran mjesto susreta, druženja i dobre energije uz finu hranu, u njihovom slučaju pretežito mesnu (iako nam otkrivaju da će vrlo skoro, zbog velike potražnje, predstaviti i poneko vegansko jelo).

Na izradi menija surađivali su s chefom Martinom Kraljem, koji se specijalizirao za japansku kuhinju, a koji im je osmislio koncept asian fusion ponude. Kako nam vlasnica odmah na početku naglašava, kvalitetni obrok koji je spomenula traži i kvalitetne namirnice, pa se tako trude, koliko god je to moguće, uzimati voće i povrće s predznakom eko. Meni će se mijenjati ovisno o sezoni, a već sada, na dnevnoj bazi, osluškuju svoje goste i na licu mjesta osvježavaju jela. A ponuda se sastoji od dijela za doručak (piadina, zobena kaša, po 25 kuna), četiri velike salate (Cezar salata, salata s kozicama i kvinojom, salata s piletinom, kvinojom i avokadom, od 49 do 64 kune) te bogate sekcije glavnih jela.

Njihove se cijene kreću između 48 i 74 kune, a karta obuhvaća sve od Teryaki i Katsu piletine, dvije vrste bunsa (svinjetina, jastog), dvije vrste gyoza (piletina, svinjetina), do junećeg burgera i tortilje sa sporo pečenom svinjetinom. Osim toga, kažu nam vlasnici, tu su i prilozi, od kojih posebno izdvajaju #Meating Pommes, specijalitet kuće, odnosno krumpiriće s umakom od cheddar sira i komadićima pancete. Što se tiče pića, posebno nam je zanimljivo bilo nekoliko vrsta limunada, poput one od jagode ili ananasa. Vlasnici nam dodatno naglašavaju da se u Meating posebno isplati doći vikendom, kad njihova maskota, Mr. Meating vrti tzv. kolo sreće i gostima osigurava popuste ili gratis jela. Restoran od ponedjeljka do četvrtka radi od 11 do ponoći, petkom i subotom do 1 sat poslije ponoći, dok nedjeljom ne radi. Osim toga, doznali smo da s dostavnim servisima, Glovom i Woltom, kreću od idućeg tjedna.

Otsu Gyoza (48 kuna)
Tokyo Katsu (74 kune)
Kyoto Buns (63 kune)

 

Ime: Meating
Adresa: Masarykova 19
Što nude: asian fusion u street food formatu
Raspon cijena: od 48 do 74 kune za glavna jela

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube