NOVO MJESTO

Posjetili smo Lokal market & bar, šarmantno novo mjesto na Knežiji. Evo što sve nude

Ideja vlasnika bila je napraviti koncept koji spaja špeceraj zdrave hrane domaćih proizvođača i mjesto za ispijanje kave ili cijeđenih sokova

Stanovnici Knežije ovih dana imaju razloga za veselje – njihov je kvart dobio prvu specijaliziranu trgovinu zdrave hrane, mahom domaćih proizvođača, u sklopu koje može popiti i piće. Lokal market & bar smješten je na adresi Davorina Bazjanca 11, a iza njega stoje sestre Ane i Mia te Mijin dečko Igor. Kako nam je Ana objasnila, svi imaju iskustva u ugostiteljstvu, vole fino jesti i vole domaću hranu, zbog čega je ovakav konceptualni spoj za njih odmah imao smisla. Kad su pronašli prostor na Knežiji, kvartu prepunom mladih ljudi i obitelji koji su njihova ciljana publika, odluka je pala. “Na Knežiji se doista osjeća duh zajednice. Ljudi stanu da bi međusobno popričali, druže se, što je divno za vidjeti. I nas su, moram reći, odlično prihvatili”, dodaje Ana.

Sandro Lendler

Ljudima je, nastavlja, postalo sve važnije što jedu, i smatra da svakom kvartu treba barem jedan ovakav dućan. U njihovoj viziji on nije tek mjesto s manjim brojem probranih namirnica, već mjesto na kojem se može obaviti kompletni špeceraj. Njihov bar nudi sokove od svježeg voća i povrća, dobavljenog od OPG-ova čija proizvode nude u sklopu dućana, specialty kavu rovinjskog brenda Monte, kombuchu Crobucha, razne vrste domaćih craft piva, domaće rakije, … Navedena pića možete ispijati na sunčanoj terasi te ih kombinirati uz fine zalogaje iz craft pekarnice Korica, a Ana otkriva da razmišljaju i o skorom uvođenju plata sa sirevima i suhomesnatim proizvodima, također iz asortimana dućana. A u samom dućana zbilja nude svašta; važno je da je domaće, eko, da proizvod iza sebe ima dobru priču.

Sandro Lendler

Tu su Biljkoborci, ponose se ponudom craft mesa koje možete kupiti već marinirano i začinjeno, mali mljekari sa svojim jogurtima i čokoladnim mlijekom, spomenuti Korica proizvodi koji se redovito rasprodaju već do podne, zdravi snackovi, granole, maslinova ulja, craft čokolade, ali i vina u rinfuzi; plavac mali s Pelješca, vrbnička žlahtina i graševina, koje možete natočiti i u vlastite boce. Ponudu planiraju nadopunjavati, a Ana priča kako i na samom prostoru još uvijek ima mjesta za poboljšanje, iako ponosno ističe kako su dosad baš sve napravili sami, odnosno uz pomoć prijatelja. Osim toga, plan za bližu budućnost je uvođenje i domaćih, zdravih sladoleda, a za dalju predstavljanje radionica, o sadnji cvijeća i biljaka, za majke, s fokusom na hranu, kao i razni tematski eventi.

Sandro Lendler
Sandro Lendler

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba