RECEPT

U goste nam je stigla Janja Benić s bloga Spoons and Scales i skuhala nam super salatu od batata i kvinoje

FOTO: Lucija Eichler

Janja nam je ovaj tjedan stigla u redakciju i pokazala nam kako brzo pripremiti zdravi ručak za svaki dan

Na njen blog Spoons and Scales ste sigurno naletjeli na Instagramu i vjerojatno su vas, baš kao i nas, oduševile odlične fotografije nevjerojatno primamljive hrane. Naravno, Janju smo odmah morale pozvati u redakciju gdje nam je pripremila savršenu zdravu salatu koja je idealna za ručak na poslu. U nastavku pogledajte video, a ispod vas čeka recept.

ŠTO TREBATE?

1 šalica kvinoje
1 glavica zelene salate po izboru
1 veći batat (Janja je donijela mamine domaće iz Zagorja. Njam!)
1 crvena paprika
1 grčki jogurt
ružmarin
slatka crvena paprika
maslinovo ulje
sol
papar

KAKO PRIPREMATE?

Salatu operite i narežite na trake po duljini pa ih prerežite još na pola. Stavite kuhati kvinoju u omjeru koji biste koristili i za rižu i u vodu dodajte malo soli. Batat narežite na štapiće pa ga začinite s malo ulja, soli, slatke crvene paprike i malo ružmarina. Dobro sve promiješajte pa stavite u protvan i u pećnicu na 200ºC oko 20 minuta.

Papriku narežite na trake, u tavu stavite malo ulja pa je ispecite na tavi dok ne dobije boju sa svih strana. Kad je kvinoja kuhana i batat pečen možete početi slagati salatu. Na dno stavite zelenu salatu, na nju kuhanu kvinoju, zatim pečenu papriku i na kraju batat. Sve začinite s maslinovim uljem i prelijte grčkim jogurtom. Na kraju sve promiješajte i uživajte.