7 DANA

Popis zanimljivih događanja za ovaj tjedan. Bilo bi šteta da ih propustite

Izvukle smo najzabavnije događaje iz ovog tjedna koje možete posjetiti – od kina, predstava i zabavnih koncerata

Kao i svakog tjedna, i ovog se može pronaći dosta toga zanimljivog u Zagrebu za pogledati i poslušati. Ako vam se neda tražiti svakog dana nešto novo ili vam je dosta sjedenja na kavama i želite vidjeti nešto novo, možda bi vam ove naše preporuke mogle dobro doći. Izdvojile smo zanimljive događaje svakog dana ovog tjedna.

Ponedjeljak

Ponedjeljak je dobar dan za kazalište. Ako još niste, večeras možete pogledati klasik u HNK, Glumicu. Radi se o priči o velikoj divi ruskog teatra koju publika obožava, a koja će nenadano umrijeti. Dok leži na samrti, uz postelju se izmjenjuju ljudi iz njenog osobnog i profesionalnog života. Ova melodrama ruskog ugođaja posebna je posveta Ramberta ljubavi prema kazališnoj umjetnosti. Među ulogama su Alma Prica, Nina Violić, Vlasta Ramljak, Bojan Navojec i Livio Badurina. Cijena ulaznica je od 60 do 100 kuna.

Gdje: HNK

Što: Predstava Glumica

Kada: 19:30 sati

Utorak

Jedan od zanimljivih filmova iz regije ‘Sam samcat’ možete pogledati ovog utorka u Kinoteci. Radi se o drami u režiij Boba Jelčića iz 2018. gdine. U glavnim ulogama su Rakan Rushaidat, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić i Ivana Roščić. Film prikazuje Marka koji gotovo nikada nije sam, ali najmanje kontakta ima sa svojom kćeri koja živi s majkom. Tada ulazi u svijet socijalne službe u raspadu pa se prikazuje kako je njegova ljubav ujedno izvor njegove patnje i ljubavi.

Gdje: Kinoteka

Što: Film Sam samcat

Kada: 20 sati

Srijeda

U dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb će na koncertu iz ciklusa Jazz orkestra HRT-a nastupiti australski trombonist, skladatelj i dirigent – Adrian Mears. Adrian je vrlo rano zaslužio naslov najboljeg australskog trombonista, a ubrzo se i u Europi nametnuo kao izvrstan virtuoz. Do sada je nastupao na prestižnim festivalima diljem svijeta, a sada dolazi u Zagreb. Na koncertu će sudjelovati Jazz orkestar HRT-a, vokalistica Lela Kaplowitz te Adrian Mears na trombonu. Ulaznice možete pronaći po cijeni od 50 kuna na ulaznice.hr ili na blagajni MSU.

Gdje: Muzej suvremene umjetnosti

Što: Koncert Jazz orkestra HRT-a

Kada: 20 sati

Četvrtak

Pod motom ‘A Different Humanity’, predavači, panelisti i ostali sudionici javnosti će predstaviti tehnologije i trendove budućnosti. Ovo događanje poznato je po njegovanju kulture tolerancije, različitosti i prijateljstva prema tehnologijama. Ove godine će nastupiti tri velika govornika – Marina Krleža, Korad Korlević te posebni gost Fr. Robert Ballecer – čuveni tech podcaster iz SAD-a kojem je drugo „zanimanje“ – jezuitski svećenik. Ta i mnoga druga predavanja, kao i zanimljive rasprave čekaju vas na Bug Future Showu.

Gdje: Kino Europa

Što: Bug Future Show

Kada: od 7. veljače u 10 sati

Petak

Za sve one koji odbijaju slaviti Valentinovo, početak vikenda mogu imati na Antivalentinovu. Kroz dva dana na pozornici će se izmijeniti osam velikih domaćih i regionalnih glazbenih imena. U petak nastupaju Elemental, Zabranjeno pušenje, Rambo Amadeus i Saučešće. U subotu nastupaju Let3, Kojoti, Bad copy i Turisti, a večer će upotpuniti i stand up nastupi komičara iz Studija smijeha. Ulaznice se prodaju po cijeni od 80 do 260 kuna, a možete ih nabaviti preko Entria.

Gdje: Boćarski dom

Što: Antivalentinovo

Kada: 8. i 9. veljače

Subota

Mađarski redatelj Árpád Schilling u ZKM-u predstavlja autorski projekt Pansion Rajski vrt koji priča o snovima, strahovima i željama jedne obitelji koja pokušava preživjeti usred rata. Govori o kapitalističkim pravilima te ružnim stvarima koje ponekad moraju učiniti. Tajne u jednom trenutku počinju izlaziti na vidjelo, a tada se isprepleću laži, strahovi i želje svih članova. Ovo mu je prva režija u Hrvatskoj. Glume Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo i ostali. Cijena ulaznice je 70 kuna.

Gdje: Zagrebačko kazalište mladih

Što: Tribina Pansion Rajski vrt

Kada: 20 sati

Nedjelja

@petrasever

Hrvatske blogerice, vizažistice i novinarke odlučile su skupiti svoju odjeću i rasteretiti svoje ormare i osmislile Micro Baazar, buvljak na čijim ćete štenderima moći pronaći odjeću različitih stilova. Naći će se svega od vintagea preko high streeta do dizajnerskih komada. Osim odjeće bit će tu i cipela, torbica i nakita. Svoje garderobe prodaju Tina Lončar, Petra Sever, Jasminka Herceg, Nambi Kezić i Karla Zelić. Usput navode i da je ovaj buvljak pet friendly.

Gdje: Bliss Institut, Ilica 15, 1. kat

Što: Micro Buvljak

Kada: 18 sati

 

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba