NOVO MJESTO

Plant Punk novi je virtualni vege restoran. Nude sendviče, salate, tacose i juhe

Iza projekta stoji Maja Bučić, gastro entuzijastima poznata iz bistroa Beštija. Ovim se restoranom željela okušati u, kako ga naziva, formatu budućnosti

Gastronomska scena vegetarijanske i veganske kuhinje u Zagrebu se razvija polako, ali sigurno. Tome u prilog govori i činjenica je nedavno otvoren virtualni restoran Plant Punk, posvećen upravo takvom tipu kuhinje, a iza kojeg stoji Maja Bučić. Mnogima je njezino ime već otprije vrlo dobro poznato; riječ je o osobi koja je pokrenula Beštiju, simpatični bistro u kojem je atmosfera uvijek bila opuštena i nepretenciozna, a koji je nakon uspješnog poslovanja odlučila prodati i okrenuti se nečem drugačijem. Prije toga, na otoku Hvaru imala je iznimno uspješan Flying Pig, simpatični restoran u čijem su prvom planu bili burgeri. Format virtualnog restorana, kaže nam, vidi kao format budućnost i način da dosegne širu bazen klijenata, odnosno ljudi koji se fizički možda nikad ne bi odlučili doći u restoran. U tom smislu, ne planira ga nikad pretvoriti u fizički restoran, ali otkriva da planiraju širenje na više lokacija, poput Splita, ali i Ljubljane.

Crunch it salad, 54 kune (mlada salata, marinirani kelj, tzatziki, pečeno povrće/batat, ukiseljena mrkva, feta sir, mladi luk, ljute sjemenke suncokreta, hrskavi slanutak, klasični dressing)
Aleksandar Selak

Razlog pokretanja restorana ovakve kuhinje, leži u tome što je osjetila da ih u Zagrebu nedostaje. Nije, kaže, vidjela nijedan razlog da se meso moralo naći baš u svakom obroku većine restorana, kao da bez njega on ne može biti cjelovit. Kako nam priča nadalje, jako, jako su zadovoljni prvim danima poslovanja, a njihova jela ne naručuju samo vegani i vegetarijanci. Razlog tome je, pojašnjava, što ne prodaju ideologiju ni lifestyle. Umjesto toga, nude doista ukusna jela s povrćem i žitaricama u street food obliku koja se mogu svidjeti širim masama. S velikim osmijehom nam čita povratnu informaciju od jednog zadovoljnog klijenta, koji im je pisao da je zagriženi mesojed, koji je prvi put u životu naručio vege jelo – i ostao nevjerojatno ugodno iznenađen.

Vi We tacos, 52 kune (kremaste bukovače, džem od luka, crna leća, mlada salata, ukiseljena mrkva, mladi luk, ljute suncokretove sjemenke, proklijala leća, umak jogurt/češnjak)
Aleksandar Selak

Kad razgovaramo o ponudi, prvo doznajemo da svaki dan možete očekivati i svojevrsni daily special, poput curryja, koji se već pokazao ultimativnim hitom, ili pak burgera. Osim toga, u stalnoj ponudi, koja će se mijenjati i sezonski, stoji aromatična marokanska juha od leće, tri vrste salata, tri vrste tacosa te tri sendviča čije se cijene kreću između 23 i 54 kune, a onda i Sesamookie, kolačić sa sezamom koji im priprema Mirena Škarić (poznatija kao Đurđa Prettyface) s kojom su već ranije surađivali. Konačno, Maja svim onim potencijalno neodlučnima, skeptičnima prema vege hrani šalje jasnu poruku; naručite li iz Plant Punka, možete očekivati zbilja promišljen, zaokružen obrok baziran na povrću, nakon kojeg ćete se osjećati lagano i poletno. Hrana koju smo unijeli u organizam, podsjeća, na njega ipak utječe još narednih 24 sata. Radno vrijeme restorana je od ponedjeljka do subote od 11 do 18 sati (na proljeće možemo očekivati da će raditi i dulje), dostava se vrši isključivo putem platforme Wolt, a hranu se može doći i osobno podići na adresu Ulica kneza Višeslava 6.

Curry, 71 kuna (cvjetača, brokula, batat, tikvica, curry, kokosovo mlijeko, basmati riža)
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube