Gastro

Pitali smo nekoliko naših food blogera što je najbolje jesti dan poslije. Imamo recepte

FOTO: @hungrymile

Danas bi nam svima dobro došlo nešto maksimalno jednostavno i maksimalno okrepljujuće

Novu smo godinu konačno dočekali, dojmovi od sinoć još uvijek se sabiru, a velika se većina ljudi nalazi negdje između ova dva pitanja – koju novogodišnju odluku donijeti i kako je se pridržavati te kako, s obzirom na jučerašnje tulumarenje, preživjeti današnji dan? Odgovor na prvo pitanje možete pronaći ovdje, dok vam odgovor na drugo donosimo u nastavku. Kako ne biste morali previše razmišljati što jesti u ovim teškim trenutcima ili guglati koje su namirnice najbolje u borbi protiv mamurluka, mi smo vam odlučile ponuditi neka jednostavna rješenja.

Poznate smo hrvatske food blogere zamolile da nam pošalju neki od svojih recepata, a jedini je uvjet bio da bude maksimalno okrepljujuć. Vodile smo računa o tome da priprema ne bude previše zahtjevna, kao i o tome da ne traje predugo. U nastavku možete provjerite sve preporučene recepte.

Juha od blitve i slanutka, Burbon i borovnice

Nataša s bloga Burbon i borovnice odlučila se ponuditi recept za svoju juhu s blitvom, slanutkom i cherry rajčicama koju ćete pripremiti brzo i lako. Cijeli recept možete pronaći ovdje.

Zdravi namaz od Kabocha bundeve i bijelog graha, Darkova web kuharica

Bloger Darko Kontin predlaže da kušate namaz od bundeve i bijelog graha. Ovaj je namaz, kaže, najbolje poslužiti uz tostirani kruh i slane sjemenke, grickalice ili tortilje, pa čak i domaće mlince. Recept možete pronaći ovdje.

“Bolonjez” juha, Bite It Quick

Danas zaboravite na tradicionalne špagete s bolognese umakom, a šansu pružite neobično receptu za “bolonjez” juhu, za koji je zaslužna Mihaela s bloga Bite It Quick. Cijeli recept možete pronaći ovdje.

https://www.instagram.com/p/BnW7RUgFyXF/

Jesenska salata, Hungry Mile

Ako niste raspoloženi za juhu ili namaz, Mile Butorac vam predlaže jednu ukusnu salatu. Cijeli recept možete pronaći ovdje.