GASTRO TEST

Pet načina za pripremu uvijek dovoljno kremastog i finog rižota

FOTO: julien pianetti/unsplash

Donosimo vam nekoliko fora recepata za jelo koje nam nikad ne može dosaditi

Rižoto spada u ona jela koja se nalaze na stalnom repertoaru gotovo svih kućanstava. Može ga se jesti kao ručak ili večeru, priprema nije pretjerano komplicirana, a mogućnosti za eksperimentiranje zbilja su neograničene. No, neovisno o tome što ga većina često kuha, tek se rijetki mogu nazvati majstorima pripreme rižota. Da, samo jelo nije komplicirano, ali ipak dolazi uz nekoliko zamki u koje je lako upasti. Svaki će vam chef reći da ima i neku svoju koju neće otkriti, ali svi će se složiti u sljedećem; rižoto se radi isključivo s rižom za rižota (recimo, aborio), nakon dinstanja luka na njega se baci i riža da se kratko poprži, podlije se vinom, a kad ono ispari, kreće podlijevanje s temeljcem, uz obavezno stalno miješanje.

Kad je rižoto gotov, dodaje mu se i bogat komad maslaca. Sad kad znate osnove, možete se krenuti igrati. Trebate li inspiraciju za recepte, provjerite neke od sjajnih koje smo pronašli na YouTubeu, a koje su osmislili slavni chefovi i food blogeri. Naš je favorit, za sada, ovaj s ciklom.

Rižoto s gljivama

Rižoto s ciklom

Rižoto s bundevom

Rižoto s rajčicom i bijelim lukom

Rižoto sa škampima, graškom i šafranom