GASTRO

Pet načina za pripremu kremaste tjestenine bez korištenja vrhnja

Pronašli smo vrlo jednostavne, ali efektne recepte

Kad sljedeći put poželite pripremiti tjesteninu za ručak ili večeru, i želite da umak bude kremaste teksture, razmislite o tome da isprobate jedan od recepata iz ovog članka. Danas vas nastojimo potaknuti na kuhanje s nešto više sastojaka, za bolji okus, ali i nutritivnu vrijednost jela. Drugim riječima, potaknuti vas da kuhate bez vrhnja za kuhanje ili kiselog vrhnja. Baš kao što vrhnje za kuhanje ne ide u rižoto, već se kremoznost postiže maslacem i puštanjem škrobi riže koje se postiže miješanjem, tako ni kremasti umaci za tjesteninu ne traže nužno vrhnje. Što sve umjesto njega možete koristiti, provjerite u jednostavnim, ali efektnim receptima koje vam donosimo u nastavku.

Tjestenina sa šparogama i umakom od senfa, maslinovog ulja i limuna

Tjestenina s umakom od pečenih paprika i indijskih oraščića

Tjestenina s umakom od avokada i pesta

Tjestenina u umaku od rajčice i tunjevine

Tjestenina s carbonara umakom

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba