Ovo egzotično jelo, uz prave trikove, može biti gotovo kroz nešto više od pola sata
Koliko ljudi koji ga priprema, toliko je i recepata za curry. Strogih pravila o izgledu, načinu serviranja i sastojcima gotovo da i nema, a izvjesno je tek da je riječ o jelu koje stiže s juga Indije. Uz to, za dobar su curry posve nužni začini, i to puno njih, kao što su kurkuma, kumin, korijander, đumbir i svježi ili sušeni čili, a mogu se koristiti i poznate mješavine začina poput garam masale. Varijanta curryja koji ćete pronaći u ponudi europskih, a onda i hrvatskih restorana, mahom uključuje kokosovo mlijeko i piletinu, te vrlo blagu dozu ljutine.
https://www.instagram.com/p/CE-EPQhJC1D/
Originalni je curry, dakako, vrlo ljuta, a podjednako ga se često servira i bez mesa. Osim što dopušta eksperimentiranje, sjajna stvar kod ovog jela je i što se priprema zbilja brzo i lako: uračunate li kuhanje riže, cijelo proces manje od 45 minuta. Za slučaj da curry još nikada niste pripremali, a rado biste pokušali, u nastavku vam donosimo nekoliko provjernih recepata chefova i blogera koje smo pronašli na YouTubeu, a koje ćete lako slijediti.