VODIČ

Ovog se ljeta zaputite u vinarije, i to u ove s fantastičnim restoranima. Imamo popis kroz cijelu obalu

Dobro vino još je bolje, znamo svi, uz ukusnu hranu. Vinarije koje vam danas predstavljamo u tom vas smislu, vjerujemo, neće iznevjeriti

Za slučaj da spadate u zaklete ljubitelje vina, ili jednostavno ovo ljeto želite ispuniti nešto drugačijim sadržajem, poslušajte našu današnju preporuku. Gdje god da se na Jadranu nađete, u posrednoj ili neposrednoj blizini ćete imati barem jednu vrlo dobro vinariju sa zavidnom ponudom hrane. U njihovim će okusima uživati čak i oni koji ne piju vino, iako je, naravno, najbolje da uživate u kombinaciji jela i pića. O kojim se vinarijama radi i gdje se nalaze, provjerite u nastavku.

Meneghetti Wine Hotel & Winery, Bale

Meneghetti vina ne trebamo posebno predstavljati. Mnogi su ih već imali prilike probati, ali poseban ih je doživljaj ispijati u ambijentu vinarije uz slasna jela, poput bisquea od paljenih škampi s musom od avokada. Poželite li se ondje dulje zadržati, imat ćete čak i opciju hotela.

Dvorac Belaj, Cerovlje

Riječ je o relativno novoj vinariji iz Istre, čija su vina već primila vrlo dobre kritike. Otiđete li je posjetiti, svakako ostanite i na ručku ili večeri – prilično smo sigurne da ne želite propustiti priliku da objedujete u bajkovitom dvorcu.

View this post on Instagram

Dragi gosti, svih nas je razveselila obavijest kako od sljedećeg tjedna možemo napokon nastaviti s poslovanjem našeg restorana! 🥂 Svi ste pozvani na uživanje uz vrhunska vina i ukusna jela u prekrasnom ambijentu imanja Belaj. Radujemo se ponovnim druženjima od petka, 15.05.! . . . . #belaj #centralistria #castle #castello #chateau #schloss #istra #istria #dronephotography #vineyard #rural #countryside #countrysideliving #authentic #venue #eventvenue #weddingvenue #nature #architecture #winecellar #croatia

A post shared by Castle Belaj Istria (@castlebelaj) on

Roxanich, Motovun

Još jedan vinski adut Istre dolazi nudi opciju hotela i noćenja, ali i objedovanja. Ponose se tradicionalnom kuhinjom i lokalnim namirnicama, a mi ćemo samo reći da morate probati bilo što s tartufima.

Wine & Food station Trapan, Šišan

Uz prethodnu najavu, sjajna vina Trapan moći ćete dodatno oplemeniti i jelima iz njihove kuhinje, koju temelje isključivo na sezonskim i lokalno dostupnim namirnicama.

Boškinac, Novalja

Vjerujemo da je posve samorazumljivo što se ovaj restoran i vinarija nalaze na našem popisu. Uz vrhunska Boškinac vina, morate probati i jela iz restorana koji je nedavno dobio svoju prvu Michelin zvjezdicu (paška janjetina u modernoj interpretaciji!). A mislimo da ne biste imali baš ništa protiv ni da prespavate u njihovom prekrasnom hotelu.

Vinarija Bibich, Plastovo/Skradin

Možete nam vjerovati na riječ kad vam kažemo da se u Plastovo stiže i zbog hrane i zbog vina. Želite li uživati u elaboriranoj kuhinji u idiličnom ambijentu, a zateknete li se u blizini Skradina, upravo se ovdje trebate uputiti.

Zlatan Otok, Jelsa

Uz nagrađivana vina obitelji Plenković s Hvara najbolje će odgovarati njihova jela. Baziraju se na ribi i morskim plodovima koji lokalni ribari dopremaju izravno u restoran, a imaju i morski bazen s jastozima i hlapovima.

Saint Hills, Pelješac

I ovdje ćete se degustaciju jela morati unaprijed najaviti, ali sudeći prema reakcijama onih koji su ti već učinili, svakako se isplati. Kuhaju se tradicionalna jela s malim zaokretom, a koriste namirnice iz svoj voćnjaka, povrtnjaka i začinskog vrta.

Korta Katarina, Pelješac

U Villi Katarini možete odsjesti, a kad ste već ondje, ili općenito blizu Orebića, savjetujemo vam i da svratite na degustaciju vina, ali i hrane kojom se odaje počast tradiciji podneblja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba