IN MEMORIAM

Ovo su filmske i televizijske uloge po kojima ćemo pamtiti velikog Mustafu Nadarevića

Od kultnih televizijskih serija do filmova kojima se uvijek rado vraćamo, prisjetile smo se nekih od najboljih nastupa velikog glumca

Mediji diljem regije prenijeli su vijest o odlasku glumačke legende, Mustafe Nadarevića. Kolege i brojni obožavatelji od njega se opraštaju i putem društvenih mreža, većinom se prisjećajući njegovih sjajnih glumačkih ostvarenja uz koja su stasale generacije gledatelja. Mlađa ga publika vjerojatno najviše pamti po ulozi Izeta Fazlinovića u humorističnoj seriji Lud, zbunjen, normalan, dok će se one nešto starije sa sjetom prisjetiti fenomenalnih nastupa u serijama poput Velog Mista, u kojem je tumačio lik Duje, Prosjaka i sinova u kojima je igrao Ivišu, a onda i u kultnim filmovima.

Otac na službenom putu, u kojem je tumačio lik Zijaha, ostaje zapamćen kao jedan od najemotivnijih filmova jugoslavenske kinematografije, pamti se i njegova uloga iz filma Praznik u Sarajevu, kao i ona u filmu Halimin put iz 2012. U nastavku donosimo isječke iz navedenih filmskih i televizijskih nastupa.

Zijah, Otac na službenom putu

Avduka Lipa, Praznik u Sarajevu

Leon Glembaj, Glembajevi

Iviša, Prosjaci i sinovi

Duje, Velo Misto

Avdo, Halimin put

Izet Fazlinović, Lud, zbunjen, normalan

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba