GASTRO

Ovo ne propuštamo. Počeli su Dani štrukli u Esplanadinom Le Bistrou

Traju od 6. do 31. siječnja

Sve o tome koliko su konstantno dobre štrukle iz kuhinje hotela Esplanade već smo pisali u našem velikom testu štrukli. U njima smo uživali i na nedavno završenom Fuliranju, a ako i sami spadate u njihove ljubitelje, donosimo vam dosta dobre vijesti. Počinju Dani Esplanadinih štrukli u Le Bistrou i traju od 6. do 31. siječnja 2022., a posebna cijena od 120 kuna odnosi se na narudžbu dvije porcije zapečenih štrukli (svaka porcija sadrži dva komada štrukli). Redovna cijena jedne porcije, inače, iznosi 85 kuna. Esplanadini štrukli pripremaju od tek nekoliko svježih sastojaka prema istom provjerenom receptu već više od pola stoljeća, a u slučaju da ih još nikad niste probali, vjerujte nam, ovo je priliku koju ne želite propustiti.

Arhiva Esplanade Zagreb Hotel

“Štrukli se izrađuju ručno u našoj slastičarnici i upravo su zbog toga posebno cijenjeni. Tijesto se mijesi i razvlači preko cijeloga stola dok ne bude sasvim tanko, poput plahte. Potom se puni svježim sirom, a štrukli se oblikuju tankim porculanskim tanjurićem te se potom kuhaju na pari, pažljivo stavljaju u keramičku posudu, preliju finim vrhnjem i zapeku u pećnici dok ne poprime zlatno smeđu boju. Gosti ih jednostavno obožavaju, a konzumiraju se kao predjelo, glavno jelo uz malo soli ili kao desert sa šećerom, dok su meni ipak najfiniji oni slani, i to upravo zimi jer su savršena okrepa. Naša je slastičarnica prava mala manufaktura štrukli. O popularnosti ovog jela najbolje govori podatak da je na nedavno održanom Fuliranju na terasi Oleander prodano gotovo pet tisuća komada štrukli”, rekla je chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić u priopćenju za medije.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube