PRODUKT DIZAJN

Ovo je zbilja super. Uz hrvatsku modu, na Milanovićevoj inauguraciji vidjeli smo i hrvatski produkt dizajn

Hrvatska moda i hrvatski produkt dizajn bili su sporedni, ali opet ključni momenti jučerašnje inauguracije. Evo na čemu je novi predsjednik sjedio

Jučer je u podne održana inauguracija novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, a osim političkog segmenta i važnosti ovog čina nove hrvatske povijesti, sve oči bile su uprte i u Sanju Musić Milanović.

Kako smo pisali detaljno jučer, prva dama je za inauguraciju odjenula i odabrala hrvatski dizajn koji je uključivao Varteksovu elegantnu haljinu, te nakit s potpisom Nenada Sovilja.

No, tu priča oko dizajna s hrvatskim potpisom tek počinje jer je novi hrvatski predsjednik jučer u jednom trenutku sjedio na stolcu za stolom hrvatskog proizvođača namještaja Prostoria. Konkretno riječ je crnom Rhomb stolcu i istoimenom stolu koji je za Prostoriju dizajnirao Simon Morasi Piperčić.

View this post on Instagram

We are pleased that Rhomb chair & table have served in the yesterday’s inauguration ceremony of the Croatian President @z_milanovic Featured furniture was intended only for this ceremony, but, anyway it was a statement of acknowledging contemporary values of the country. #design @simon_morasi_pipercic Developed & manufactured in Prostoria factory in Croatia. photo @prisonplanet

A post shared by Prostoria (@prostoria) on

Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Rhomb je u biti širok, udoban i čvrst stolac s rukonaslonima, izveden u kombinaciji najsuvremenijih tehnologija za obradu drva i sofisticiranog ručnog rada čiji je karakter ujedno definiran kroz romboidni presjek koji se rotira i mijenja oblik. Istoimeni stol Rhomb dolazi pak kao odgovor na stolac i slične je estetike kao i stolac, a u kombinaciji djeluju vrlo elegantno, ali nenametljivo.

Rhomb stolac, Simon Morasi Piperčić za Prostoriju

Rhomb stol, Simon Morasi Piperčić za Prostoriju
Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Uz hrvatsku modu i produkt dizajn, nezapaženo nisu prošle ni raskošne cvjetne instalacije umjetnika Saše Šekoranje, a u pitanju su ovaj put bili, kako je sam istaknuo na svom Instagram profilu, ekstravagantni cvjetovi badema.

U svakom slučaju, lijepo je vidjeti već na samom početku Milanovićevog predsjedničkog mandata na ovakvim promjenama odnosno na inzistiranju promicanja hrvatskog dizajna, ali i hrvatskih proizvoda općenito. Nadamo se da će u tom smjeru i nastaviti.

View this post on Instagram

Cvjetovi badema

A post shared by sasa sekoranja (@sasasekoranja) on

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube