PUTOVANJA

Ovih devet rijeka pruža savršeno osvježenje tijekom vrućih ljetnih mjeseci

Rijeke su odličan izbor za ljetovanje ili jednostavno vikend osvježenje dok su temperature visoke

Kad se ljetne temperature podignu iznad 30 stupnjeva svako je osvježenje dobro. Neki ga traže na bazenima, neki na rijekama, neki na moru, a kad uistinu postane neizdrživo dobro je i ono koje se nudi na gradskim fontanama. Kako ljeto traje tri mjeseca odlučili smo saznati na kojim bi se rijekama tijekom tog razdoblja mogli barem malo ohladiti.

Foginovo kupalište

Gdje: Karlovac, rijeka Korana

Flickr

Omiljeno kupalište Karlovčana i njihovih gostiju na rijeci Korani privlači sve više kupača ne samo zbog ljekovitih svojstava vode već i zbog sadržaja koji se tu nudi. Tako nakon kupanja možete zaigrati odbojku na pijesku, košarku, stolni tenis, a možete si i pripremiti roštilj. Pored toga čekaju vas i koncerti, plesne radionice i riječno kino.

Poloj

Gdje: Slavonski Brod, rijeka Sava

Facebook

Na jednoj od najljepših riječnih plaža smještenoj uz rijeku Savu zaista možete provesti cijelo ljeto. Tamo vas osim osvježavajuće rijeke čeka i izletište na kojem možete roštiljati, ali se i dodatno razgibati uz odbojku na pijesku i mali nogomet.

Kopika

Gdje: Osijek, rijeka Drava

Flickr

Popularna ljetna destinacija Osječana koji ju još nazivaju i osječka Copacabana pruža uistinu pravo osvježenje, ali i istinski užitak tijekom ljetnih mjeseci. Osim kupanja u Dravi kupačima su na raspolaganju i četiri bazena na otvorenom s toboganima. No, to nije sve. Društvo i vi možete se zabaviti kuglanjem i mini golfom.

Otok ljubavi

Gdje: Duga Resa, rijeka Mrežnica

Facebook

U gotovo netaknutoj prirodi u kojoj srećom još uvijek nema prevelikih gužvi možete zaista napuniti baterije. Rijeka s brojnim slapićima i riječnim otocima jednostavno poziva da zaplivate u njoj. A kad ogladnite tu je kvalitetna hrana koja se nudi u okolnim ugostiteljskim objektima.

Mala Švarča

Gdje: Karlovac, rijeka Mrežnica

Facebook

Još jedno kupalište na rijeci Mrežnici, ali u gradu Karlovcu nudi priliku za odmor i osvježenje uz sportske sadržaje te uz dobru ugostiteljsku ponudu. Na ovom vas mjestu pored toga čekaju i koncerti i techno partyji.

Aquacity

Gdje: Varaždin, rijeka Drava

Facebook

Varaždinsko more s uređenim okolišem mjesto je opuštanja, rekreacije i šetnje, ovisno o tome što vam u tom trenutku treba. Zbog bogatog sportskog sadržaja, prirodnih ljepota i raznolike ugostiteljske ponude sigurno je da ćete svoj dolazak na ovo mjesto ponoviti.

Zibel

Gdje: Sisak, rijeka Kupa

Flickr

Riječ je o jednom od najuređenijih kupališta u Hrvatskoj u kojem tijekom ljeta osvježenje pronalaze brojni Siščani. Vi i vaša ekipa osim brčkanja u Kupi možete zaigrati i stolni tenis, košarku, nogomet i odbojku na pijesku. Da ne ostanete žedni tu je beach bar s ohlađenim napitcima.

Rijeka Una

Gdje: Hrvatska Kostajnica

Facebook

Na ne baš razvikanom kupalištu pored starog mlina skokom u Unu zaboraviti ćete na ljetne vrućine. Možda nije lijepo uređeno kao drugi, ali će vam svakako dobro doći. A ako vam se ne da kuhati u stanu na raspolaganju vam stoje klupe za piknik i roštiljanje.

Vukovarska Ada

Gdje: Vukovar, rijeka Dunav

Facebook

Pješčani otok na Dunavu mjesto je na kojem ljeto provode Vukovarci i njihovi gosti. Na mjestu do kojeg se dolazi čamcem uistinu ćete se opustiti. Razlog tome su osim pješčanih plaža i debele hladovine i tereni za odbojku kao i ugostiteljski objekti iz kojih nećete izaći gladni. A ako želite produžiti svoj boravak na tom mjestu možete i kampirati.

Nacionalni park Krka

Gdje: Skradin, rijeka Krka

Flickr

Ako ove godine osvježenje potražite na Skradinskom buku nećete požaliti. Tu uistinu možete provesti cijeli dan. Nakon kupanja krenite u razgledavanje mlinova koji su uređeni kao suvenirnice i izložbeni prostori za etnografsku zbirku. A možete se jednostavno prošetati ili provesti biciklom po stazi dugoj četiri kilometra.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba