Imamo super jednostavan recept za prefine prutiće s jogurtom. Možete ih jesti za desert bez grižnje savjesti
Ovaj bi vas lagani ljetni desert mogao vrlo ugodno iznenaditi
Nataša Rajković, koja stoji iza bloga Burbon i borovnice, na kojem redovito nalazimo inspiraciju za ukusna veganska jela, predlaže da se, za promjenu, odmaknemo od sladoleda i isprobamo nešto drugačije, a opet vrlo slično. Riječ je o prutićima jogurta s nekoliko dodataka po želji koji će vam oduzeti minimalno vremena, a čiji će vas okus, vjerujemo, vrlo ugodno iznenaditi. Cijeli recept donosimo vam u nastavku.
PRUTIĆI S JOGURTOM
Što trebamo? (kalup 25×15)
500 ml sojinog jogurta
3 žlice javorovog sirupa
šaka naribanog kokosa
šaka rižinih popsa (ekspandirana riža)
malo ribizla, kupina i nekoliko žličica džema od ribizla
Kako pripremamo?
Kalup obložite papirom za pečenje. Pomiješajte jogurt, javorov sirup, kokos i popse pa izlijte na papir i malo zagladite žlicom. Pospite s ribizlom i kupinama i lagano utisnite nekoliko žličica džema. Stavite u zamrzivač nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Izvadite iz leda, pustite da se smjesa malo opusti kako biste ju mogli narezati na manje komadiće. Ostavite na sobnoj temperaturi barem pola sata prije konzumiranja.