Nekad je nužno odabrati stranu
MINI VODIČ

Ove godine se otvorilo barem šest mjesta gdje možete pojesti stvarno dobru pizzu (i mlinzzu)

U ovoj godini Zagreb je dobio nekoliko mjesta gdje možete smazati pizzu pa imamo kratki pregled

Neki u šali kažu da je život bez pizze totalno bezveze, a mi bismo se mogle djelomično složiti s time. Pogotovo u vrijeme ručka ili petkom kada u većini slučajeva na poslu imamo pizza day. Pizze iz dostave su jedno, a ove o kojima danas pišemo ipak nešto drugo. Svako mjesto ima svoju politiku, netko se ističe po napolitanskom stilu, netko po namirnicama, a netko po svim ostalim kriterijima. I tako je popularna Duksa dobila još jedno mjesto u Zagrebu, baš kao i Basta, a otvorila su se i dva street food lokala koji nude zanimljive zalogaje pizze. Pogledajte gdje možete otići.

Basta, Jarun, Hrgovići 51

Nakon tri uspješne sezone u Zagrebu Basta Gourmet Bar u 2018. godini otvorio se u Splitu, a ove godine u lipnju i Jarun je dobio svoju. Tamo je napuljska pizza u fokusu te se priprema po originalnoj recepturi. Golema terasa, ugodan ambijent i fina pizza dovoljni su razlozi da se s vremena na vrijeme ode na Jarun, čak i ako nam nije usput.

Duksa, Bundek, Ede Murtića 11

Popularna pizza iz Duknovićeve ulice, Duksa, u svibnju je stigla na Bundek i tako postala najbolja pizzeria u Novom Zagrebu. Prostire se na 350 kvadrata, ima 100 sjedećih mjesta što ju čini vrlo prostranom i postoji mogućnost da ne trebate zvati za rezervaciju. Receptura je ostala ista, a svi oni kojima do sada moža i nije bila blizu, u Duksi sada mogu uživati i na Bundeku.

Franko’s pizza & bar, Ulica kneza Branimira 71a

U ožujku se otvorio Franko’s pizza&bar, a vlasnici su odmah najavili kako će za svoje pizze birati i pomalo neobične sastojke kao što su mortadela od vepra s tartufima, limeta ili namaz od tikve. U tom trenutku su bili jedina pizzeria u gradu u kojoj pizza stoji više do sto kuna, a trenutno ih u ponudi imaju nekoliko. Jadranske kozice, bivolja mozzarella i perlice od balsamica samo su neki od sastojaka koje možete pronaći na njima.

Rosetina, Vrankovec 1 (Roses Designer Outlet)

https://www.instagram.com/p/BxXA36jH2Zg/

Nije u Zagrebu, ali je u poznatom dizajnerskom outletu koji je smješten u Sv. Križu u Začretju i udaljen svega 40 minuta vožnje od glavnog grada. Tamo se u srpnju otvorila Rosetina, mjesto na kojem između ostalog možete smazati pizzu napuljskog stila. Preporučujemo da ju pojedete nakon obavljene kupovine.

Baba by Rougmarin, Trg bana Josipa Jelačića 6 Prolaz, Harmica

Još jedno zanimljivo mjesto otvoreno je u travnju u zagrebačkoj Harmici. Marin Medak otvorio je Baba by Rougmarin koji je odmah privukao prolaznike svojim super izumom – mlinzzom. Tijesto je napravljeno od ukusnog hrskavog mlinca, koji u usporedbi s klasičnim tijestom za pizzu ima manje ugljikohidrata i ne sadrži kvasac. Umjesto uobičajene rajčice, osnovu nadjeva čini neodoljiv umak od pečenja, gljiva, ružmarina i rajčice. Na tu se bazu, zaslužnu za umami, kreativnim pristupom i odabranim namirnicama slaže paleta omiljenih hrvatskih okusa. Super opcija za sve koji izbjegavaju ugljikohidrate.

Pelati, Ilica 1

https://www.instagram.com/p/B0BRSeBheDy/

Zagreb je u srpnju dobio novo mjesto u gradu u kojem možete uživati u pizzi četvrtastog oblika. Scrocchiarella, podrijetlom iz Rima svakim zalogajem asocira za istinsku Italiju. Hrskava, rustikalna, aromatična, puna najfinijih okusa i još primamljivijeg mirisa, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Idealno mjesto za predah od kupovine ili šetnje po centru grada.