VIKEND RECEPT

Ovako sočne brownieje još niste probali. Na genijalnom nam receptu možete zahvaliti kasnije

FOTO: BITE IT QUICK

Mihaela Šebrek s nama je podijelila recept za ultimativnu čokoladnu slasticu

Da, čokoladne smo kolače i brownije već svi jeli u nebrojeno mnogo varijanti. Isto tako, većina će se složiti da je gotovo nemoguće da nam ikad dosade. U potrazi za novim slasticama koje ćemo pripremati tijekom vikenda, naišle smo na posebno sočne brownie kolače Mihaele Šebrek, koja stoji iza bloga Bite It Quick. Recept nije kompliciran, a krajnji se rezultat, malo je reći, doista isplati uloženog vremena.

EXTRA SOČNI BROWNIES

BITE IT QUICK

Što trebamo?

(Dimenzije pekača 30 x 20 ili 25 x 25)
300 grama tamne čokolade
170 grama maslaca
100 grama tamne Lino Lade ili Nutelle
4 jaja sobne temperature
250 grama šećera
1 bourbon vanilija šećer
130 grama glatkog brašna
40 grama kakao praha
Prstohvat soli
Po želji: 1/2 žličice instant kave

Kako pripremamo?

Pekač obložite papirom za pečenje sa svih strana, tako da je lakše vaditi browniese. Maslac, čokoladu i tamnu Lino Ladu ili Nutellu (i kavu ako koristite) rastopite na pari i pustite da se hladi dok miksate jaja.

Jaja, šećer i vanilija šećer izmiksajte da smjesa bude pjenasta i blijeda, tri do četiri minute. Brašno, kakao i sol dobro izmješajte pjenjačom.
Smjesu od jaja polako dodajte u čokoladu i miješajte pjenjačom dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte suhe sastojke i špatulom sve dobro izmiješajte da dobijte jednoličnu smjesu. Izlijte u pripremljeni pekač i pecite na 180 stupnjeva između 20 i 25 minuta.