DIZAJN INTERIJERA

Ovako izgleda novo moderno ruho poznatog restorana na Plitvicama. Arhitekti su nam otkrili više detalja

Projektantski tim iz studija 4UHA zaslužan je za novi izgled popularnog restorana Degenija

Na putu prema raju sedrenih barijera i netaknute prirode Plitvičkih jezera zaustavit ćemo se u Rakovici ne bi li vam predstavili jednu od najnovijih realizacija arhitektonskog studija 4UHA, a u pitanju je projekt rekonstrukcije restorana Degenija. Kako doznajemo od tima (Mislav Bašić, mag.ing.arch. Tina Biloglav, mag.ing.arch. Katarina Kozlović, mag.ing.arch. Monika Lepen Terihaj, dipl.ing.arch. Saša Vlajo, mag.ing.arch, Natalija Šarlija, mag.ing.arch., Marija Žutinić Tizaj, mag.art.), projektni zadatak bio je slojevit jer je bilo potrebno složiti kvalitetan, prepoznatljiv i moderan koncept dostojan ove jedinstvene lokacije. Za početak, arhitekti su predložili reorganizaciju kuhinje te modernizaciju tehničkih prostora, povećanje i redizajn šanka, osiguravanje dostatnog prostora za zaposlenike te prilagođavanje i preuređenje sanitarnih čvorova.

Prilagođavanje terase kao prioritet

Glavni projektantski zahvat bio je proširenje, natkrivanje i prilagođavanje terase ugostiteljskim i klimatskim potrebama, odnosno povećanju ugostiteljskog kapaciteta tijekom cijele godine. Upravo to je omogućila ugradnja kliznih i harmo staklenih stijena, što podrazumijeva brzo i jednostavno prilagođavanje trenutnim vremenskim uvjetima i godišnjim dobima. Šećer na kraju je svakako bio kompletan redizajn postojećeg interijera restorana. “Osjećaj mira, ugode i uživancije koju doživi svaki posjetitelj magičnog krajolika Plitvica smo svakako htjeli prenijeti i interpretirati na naš način u interijeru ove enogastronomske oaze” poručuju iz studija 4UHA i dodaju kako je od izuzetne važnosti bilo osmisliti upečatljiv, moderan interijer s karakterom koji je ujedno smirujuć i fokusiran krajolik.

Fasadno novo ruho restorana kao atrakcija izvana

Kombinacijom tradicionalnih i modernih materijala, pomno odabranom rasvjetom, velikim staklenim stijenama i korištenjem zelenih vertikalnih vrtova u interijeru dodatno su naglasili odnos s okruženjem. Drugim riječima, koristili su staklene stijene i vertikalne vrtove kao platna na kojima je priroda postala glavnim akterom živih slika. Tradiciju su, govore, prenijeli i na fasadno novo ruho restorana, koristeći kamen i drvenu oblogu te sve dodatno začinili jednostavnim linijama, modernim odgovorom na postojeći dvostrešni krov te limenim fasadnim elementima. Za kraj iz 4UHA poručuju i nadaju se da će posjetitelji u novom ruhu restorana Degenije uživati barem onoliko koliko su oni sami na projektu njegova preuređenja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba