DIZAJN INTERIJERA

Ovako će izgledati luksuzno krilo jednog novog istarskog kampa. Uključuje konobu, wellness i teretanu

Jedan istarski kamp u samom središtu Istre imat će i svoje luksuznije krilo. Dizajner interijera Sandro Užila rekao nam je više o tome

U sklopu Istrian camping village Banki u Tinjanu, koje se otvara 2021. godine, nalazit će se i jedan luksuzniji interijerski segment koji će uključivati konobu, wellness i teretanu. Dizajner interijera Sandro Užila, koji je ujedno radio na projektu, dao nam je uvid u djelić ove uzbudljive priče te kako je ona nastajala. “Investitori imaju stvarno lijepu viziju i cijeli projekt ima svoju dušu. Žele da se kamp stopi s prirodom i zadrži klasični istarski stil u malo modernijem obliku i sa sadašnjim standardima. Napravio sam 3D cijelog kampa i sudjelovao sam i u oblikovanju vanjskog dijela, ali ovdje želim pokazati samo unutarnji dio gdje potpisujem kompletan dizajn interijera wellnessa i konobe, odnosno zajedničkog dijela” objašnjava Užila te dodaje kako se kao i uvijek dosad u svom radu pokušao maksimalno prilagoditi projektu arhitekta i izmjenjivati što manje tako da se ne gube ni vrijeme ni novac.

Govori kako je konoba koncipirana tako da se može koristiti u budućnosti za vjenčanja, konvencije i razne evente, pa je iz tog razloga trebalo stvoriti nešto multifunkcionalno i praktično, s velikom otvorenom kuhinjom za samoposluživanje ili catering. Naravno, u cijeloj interijerskog priči, kao i u svakoj konobi prema mišljenju Užile, nije izostao ni kamin koji je ondje spretno implementirao.

S druge pak strane, Užila ističe kako su wellness i teretana ipak malo estetski moderniji, ali prate i dalje tu neku istarsku crtu s više suvremenih detalja. “Wellness je koncipiran tako da jednom kad se uđeš imaš svoj mir i odvojen si od cijelog svijeta, kao i od teretane koja je odmah pored. Toaleti isto tako prate temu moderno-istarske kombinacije stilova” priča dizajner te govori kako je u cijelom projektu koristio tople neutralne tonove, prirodne materijale i naravno, poigrao se s rasvjetom tako da se stvori što ugodniji ambijent i opuštajuću atmosferu. Kao detalje koji krase wellness i relax zonu Užila ističe Tribu ležaljke, jacuzzi iza zavjesa i saune dok u toaletima skreće pažnju na umivaonike koji ondje svojim dizajnom itekako dominiraju i podižu cijeli ambijent prostorije. A kako sve skupa izgleda donosimo vam u sklopu članka.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba