7 dana

Ovaj tjedan donosi toliko toga, ne znamo odakle krenuti. Imamo cijeli popis, mogao bi vas zanimati

Imamo popis zanimljivih događaja za ovaj tjedan koje bi bilo šteta propustiti

Ako i ovog tjedna želite imati ispunjene dane i svakog dana iskusiti nešto novo, imamo popis zabavnih stvari koje možete raditi. Neovisno o tome zanimaju li vas više filmovi, kazališta ili tražite neki dobar koncert, imamo sve. Ovaj tjedan ujedno je u znaku prosvjeda i pokazivanja solidarnosti pa nas tako nakon tjedna kulture i turizma čeka veliki prosvjed u subotu.

Ponedjeljak

Ne postoji bolji početak tjedna od dobrog mjuzikla. Nakon premijerne izvedbe koja je bila popraćena ovacijama, mjuzikl ‘Mikrofoni – priča o pjevaču’ možete pogledati večeras u CeKaTe-u. Radi se o jedinstvenoj glazbeno-scenskoj atmosferi u režiji Igora Weilicha i Trpimira Jerkovića koja odgovara na pitanje može li se od glazbe živjeti ili samo preživljavati. U ulogama su Adalbert Turner-Juci, Elena Brumini, Dino Antonić, Judita Jerković i Petra Golik. Cijene ulaznica su od 50 do 70 kuna.

Što: Mjuzikl ‘Mikrofoni – priča o pjevaču’

Gdje: CeKaTe

Kada: 20 sati

UTORAK

Igor Kralj/PIXSELL

Konferencija Digital Takeover, kao jedinstveni projekt u regiji pokrenut prije četiri godine, ove godine okuplja više od 30 predavača i panelista. Uz to će se održati brojne prezentacije i stručna predavanja iz područja digitala. Čitav program traje 11 sati, a predavači su stručnjaci iz svog područja te stižu iz cijelog svijeta. Cilj ove konferencije je transformacija hrvatske digitalne scene, ali i povećanje ukupnog postotka ulaganja u digital. Program se održava u Branimir Centru i još uvijek imate mogućnost kupiti ulaznice po Last minute cijeni.

Što: Digital Takeover konferencija

Gdje: Branimir Centar

Kada: od 8 sati

Srijeda

U srijedu možete pogledati film ‘The Sorrow and the Pity’ u sklopu ‘Hall of Fame’ projekcija u Dokukinu Kic. Radi se o francuskom filmu snimljeno 1969. godine koji je bio nominiran za Oscar, ali i bio zabranjen za prikazivanje sve do 1981. godine. Objašnjenje je bilo da uništava mitove francuskog društva. Prije početka filma uvodnu riječ održat će Nenad Polimac. Ulaz je besplatan.

Što: Film ‘The Sorrow and the Pity’

Gdje: Dokukino Kic

Kada: 19 sati

Četvrtak

Kažu kako je četvrtak mali petak, pa ga možda ne bi bilo loše začiniti dobrim koncertom. U samom centru grada, u Vinylu nastupaju ‘Soul Stash & Friends‘, četveročlai bend baziran u Zagrebu. Za nastup pripremaju parti s gostima iznenađenja, a osim toga, uvijek imaju osvježen repertoar te interesantne vizualne poslastice. Pretežito njeguju neo soul i hip hop zvuk, savršeno za ove kišne i sive dane. Ulaznice su 30 kuna, a sav prihod ide izvođačima.

Što: Koncert

Gdje: Vinyl

Kada: 20:30 sati

Petak

Krajem radnog tjedna počinje osmi po redu Međunarodni sajam turizma Place2Go. Održava se kroz cijeli vikend kada će svijet približiti Hrvatskoj, ali i Hrvatsku svijetu. Izlagači stižu iz preko 20 zemalja, a unutar sajma održat će se i predavanja poznatih putopisaca kao što je Damir Vujnovac, iskusni putnik s brojnim zanimljivim anegdotama iz cijelog svijeta. Stižu i putnici s bloga Putoholičari koji će publici ispričati što su sve doživjeli i vidjeli na putovanju oko svijeta. Ulaz je slobodan za sve, a u petak se održava i B2B za akreditirane poslovne posjetitelje.

Što: Međunarodni sajam turizma

Gdje: Arena Zagreb

Kada: 10 – 19 sati (petak – nedjelja)

Subota

@spasime

Nakon organizirane Facebook grupe Jelene Veljače, okupio se velik broj građana koji žene iskazati solidarnost sa žrtvama nasilja. Nakon nemilih događaja zadnjih tjedana, koji su samo dio čitave priče i problema s kojim se nose mnoge žene, djeca i muškarci diljem zemlje, organizira se veliki prosvjed. Kroz ovaj građanski pokret tražit će se od sustava da država adekvatno zaštiti one koje treba, umjesto da se slučajevi samo guraju pod tepih. Okupljanje će biti u 11:55 na Trgu kralja Tomislava.

Što: Prosvjed #spasime

Gdje: Zagreb

Kada: 11:55 sati

Nedjelja

Početkom vikenda počinju i XII Gumbekovi dani u Histrionskom domu, koji traju sve do 31. ožujka. U nedjelju tako imate priliku pogledati dječju predstavu ‘Vještica Hillary i uvijeđeni kontrabas’ u HNK, te glazbeno-scenski omnibus ‘Kum, kokot, krivac’. Autor ‘Kuma, kokota, krivca’ je Zoran Brajević u produkciji UO CANTA. U ulogama su Davorka Horvat, Berislav Antica te Damir Horvat. Ulaznice su po cijeni od 40 do 60 kuna.

Što: XII Gumbekovi dani, predstava ‘Kum, kokot, krivac’

Gdje: Histrionski dom

Kada: 20 sati

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube