DIZAJN INTERIJERA

Ovaj reprezentativan uredski prostor nalazi se u Rijeci. Arhitekt nam je ispričao sve detalje

Arhitekt Vojko Stanić iz Studija Mapa otkrio nam je proces nastajanja ovog reprezentativnog uredskog prostora

“Uređenje interijera odvjetničkog ureda smještenog unutar moderne novogradnje projektirano je tako da se zadovolje želje investitora za stvaranjem malo drugačijeg prostora koji je moderan i elegantan, a ujedno s jasnim identitetom koji ostaje u memoriji posjetitelja” poručio nam je arhitekt Vojko Stanić iz Studija Mapa koji i potpisuje ovaj projekt koji vam upravo predstavljamo. U pitanju je uredski prostor u novogradnji u samom centru Rijeke gdje je investitor definirao crvenu boju u prostoru, dok su u odabiru materijala i ostalih uzoraka arhitekti imali potpunu slobodu. “Odlučili smo se tako za minimalnu kombinaciju boja kako bi se postigla ta memorija prostora koja ostaje – jasna i pročišćena, a ipak ne monokromatska” objašnjava arhitekt dalje.

Skrivna uredska oprema i materijali

Bosnić+Dorotić

Otkriva kako je većina elemenata namještaja ondje izrađena po mjeri kako bi se osigurala kontrola cjelokupnog dizajna dok su kupljeni komadi visoke kvalitete i dizajna (Interstuhl radne stolice, Prostoria fotelje i stolice, žardinjere Pottery Pots, podovi Bolon i sl.) Crvenom i crnom oblogom zidova i ormara formirani su pak volumeni koji skrivaju uredsku opremu i materijal odnosno pomoćne prostore kao što su sanitarije, spremište i kuhinja. Kao jedan od akcentnih uredskih detalja ističu oblogu ulaznog prostora u crnoj boji koju dodatno omekšava zelenilo pažljivo raspoređeno na zidu.

Zavjese za podjelu u trenucima koji to zahtijevaju

Bosnić+Dorotić

Upravo to zelenilo i zavjese dodatno doprinose udobnosti prostora, govori arhitekt. Svi uredi osim pomoćnih prostora međusobno su odvojeni staklenim stijenama kako bi se postigla što veća prostranost i povezanost ljudi koji zajedno borave i rade u njemu, dok je zavjesama omogućena podjela u trenucima koji to zahtijevaju. Zavjese su postavljene samo na unutarnje staklene stijene s obzirom na to da su vanjske ostakljene stijene orijentirane na sjeverozapadnu i sjevernu stranu s postavljenim vertikalnim vanjskim brisolejima.

Drugačija atmosfera od onih uobičajenih za odvjetnički ured

Bosnić+Dorotić

Postavom vinilne obloge poda u zakošenim linijama koje prate vanjski zid zgrade u kojoj je smješten prostor odvjetničkog ureda unesena je pak potrebna doza neozbiljnosti i kontrasta u odnosu na ravne linije u prostoru definirane rasporedom ureda i dizajnom namještaja. Pažljivim promišljanjem o uređenju, između ozbiljnosti i udobnosti, konačnim dizajnom cjelokupnog prostora osigurana je malo drugačija atmosfera od onih uobičajenih za odvjetnički ured, što su omogućili i sami investitori poštujući ulogu arhitekta u oblikovanju samog prostora. A kako ovaj odvjetnički ured u Rijeci izgleda donosimo vam u galeriji u sklopu članka.

Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube