NOVI BREND

Ovaj novi hrvatski brend proizvodi jastučnice od kojih svaka nosi posebnu priču

Upoznajte Dijanu i njen brend Maliq

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci.

Ime brenda: MALIQ

Brend je pokrenut: krajem prošle godine.

Brend se bavi: dizajnom i realizacijom svih vrsta tekstila za interijere prema željama klijenta. Također, u ponudi ima vlastitu mini kolekciju dekorativnih jastučnica s pričom, a u planu je i proširivanje ponude drugim manjim tekstilnim proizvodima za dom.

Dijana Vojak Pokić

Iza brenda stoji: Dijana Vojak Pokić, dizajnerica tekstila koja iza sebe broji na desetke sudjelovanja na domaćim i inozemnim izložbama dizajna i tekstilne umjetnosti. Nakon rada kao in house dizajner tepiha u jednoj od najpoznatijih hrvatskih tvrtki za proizvodnju ručno rađenih tepiha, odlučila se za otvaranje vlastitog studija.

Pokrenula sam ga jer: je želja za pokretanjem vlastite priče postojala još od studentskih dana, no nakon završenog fakulteta željela sam prethodno steći radno iskustvo na području dizajna i proizvodnje tekstila. Volim rad s klijentima, slušati njihove želje i tražiti nova rješenja jer sa svakim novim projektom nešto novo naučim, pronalazim nove suradnike i načine realizacije. Budući da je studio Maliq jedan od prvih koji se na ovakav način bavi dizajnom tekstila, često je teško prezentirati što sve radimo i koje su mogućnosti. Jednom kad klijenti shvate da doslovce svaki tekstil u njihovom prostoru može biti dizajniran baš za njih i prema njihovim željama, ideje ne prestaju prštati, na obostrano oduševljenje. Također, usluga dizajna interesantna je i velikim proizvođačima tekstila koji na tržištu prezentiraju jednu ili dvije kolekcije godišnje, te im trošak rada stalno zaposlenog dizajnera nije isplativ.

Moja prva mini kolekcija: nazvana Prolog jer na autentičan način spaja motiv i tekst. Ideja je bila dizajnirati jastučnice koje će vizualno biti atraktivne i nimalo dosadne, a dodatan element iznenađenja je priča koja je tiskana na svakoj od njih. Priče su pisane isključivo u svrhu ovog projekta, a potpisuje ih Darija Šćukanec. Izrađene su od najkvalitetnije belgijskog lana u dimenzijama 40×60 cm. Ono što nam je važno je transparentnost svih sudionika proizvodnje te su detaljne specifikacije proizvoda navedene na našoj stranici. Osim na našem webu, jastučnice su dostupne unutar webshopa Cro buy, a trenutno radimo na širenju mreže suradnika.

Cijene proizvoda: po narudžbi ovise o željama klijenta, no i tu se trudimo biti transparentni i ostati u okvirima mogućnosti klijenta, dok su cijene jastučnica 250kn.

Nove stvari u ponudi možete očekivati: uskoro. Trenutno radimo na širenju ponude gotovih tekstilnih proizvoda, te će se uskoro u ponudi naći proizvodi poput ubrusa, nadstolnjaka, posteljina i drugog s prepoznatljivim Maliqovim motivima. A budući da nam se klijenti obraćaju i s nekim neobičnijim željama, možda ponudu proširimo i u nekom drugom smjeru. Jer, kao što sam već spomenula, mogućnosti su neograničene.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba