DIZAJN INTERIJERA

Ovaj novi hotel nalazi se u Londonu, ali su ga uređivali hrvatsko-britanski arhitekti. Donosimo ekskluzivan uvid

Hampton by Hilton Park Royal Hotel novi je londonski hotel iza čijeg uređenja interijera stoji međunarodni arhitektonski studio Atellior

U listopadu ove godine London je postao bogatiji za jedan moderno i atraktivno uređen Hampton by Hilton Park Royal Hotel. No, ono što ga čini posebnim jest da je na tom projektu radio i hrvatsko-britanski arhitektonski studio Atellior. Kako nam otkrivaju, upravo je tvrtka Starboard Hotels, jedan od vodećih operatera u Ujedinjenom Kraljevstvu odabrala hrvatski Atellior za dizajn interijera spomenutog hotela koji se nalazi u zapadnom dijelu Londona, točnije u blizini stanice podzemne željeznice Park Royal poznate po Art Deco stilu, kao i u blizini stadiona Wembley te poznatog londonskog botaničkog vrta Royal Botanic Garden, Kew.

Kako nam ponosno otkriva tim iz Atelliora, projektni zadatak bila je kompletna obnova postojeće zgrade u hotel od 164 smještajne jedinice s pratećim javnim prostorima. Javni prostori u prizemlju uključuju: recepciju, ulazni prostor koji se sastoji od lobbyja, bara i restorana, lounge prostora, sobe za sastanke i teretane. No, pitam arhitekte i za inspiraciju, odnosno kako su definirali smjer u kojem u toj domeni žele ići.

“Upravo su lokacija hotela i njene specifičnosti poslužile kao inspiracija i polazišna točka za suvremenu reinterpretaciju lokalnih povijesnih elemenata. Podzemna stanica Park Royal izgrađena je u Art Deco stilu s fasadom od crvene opeke i naglašenim vodoravnim i okomitim ostakljenim elementima koji su bili vodilja za elemente u interijeru hotela. Paleta boja odabrana u interijeru javnih prostora sa suptilnim detaljima koji se referiraju na zelena prirodna bogatstva, direktno je inspirirana kraljevskim botaničkim vrtovima i biljkama koje se u njima nalaze” objašnjavaju arhitekti.

Osim toga, ističu i kako interijerom prevladavaju elementi izrađeni u kombinaciji crne metalne konstrukcije s detaljima u hrastovom furniru, keramičke pločice s geometrijskim uzorkom i dekorativna rasvjeta zanimljivih oblika. Doznajem i kako je namještaj za hotel suvremenog dizajna, ali da je rađen po mjeri, dok zidove i police upotpunjuju umjetnički radovi lokalnih umjetnika koji doprinose opuštenoj atmosferi cjelokupnog hotela. “Bilo je bitno prenijeti jedinstven kontekst u kojem se hotel nalazi u prostore u kojima borave gosti kako bi ispričale zanimljivosti o lokalnim obilježjima” poručuje za kraj Atellior projektantski tim, a vi u sklopu članka doznajte kako izgleda final ovog londonskog Hampton by Hilton Park Royal Hotela.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube