Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

VIKEND RECEPTI

Ova prekrasna čokoladna torta gotova je za samo pola sata. Ana Gregl dala nam je jednostavni recept

Fudgy čokoladna torta donosi red neobičnih, redom veganskih sastojaka koji zajedno čine savršenu cjelinu

Tko još može reći ne čokoladnoj torti? A ako vam kažemo da se radi od zdravih sastojaka i gotova je za pola sata? Mi uopće ne dvojimo; ovaj vikend pripremamo upravo nju. Riječ je o Fudgy čokoladnoj torti, čiji nam je recept dala pastry chef Ana Gregl, koja stoji iza bloga Om and Nom, i čije objave na Instagramu redovito pratimo. U receptu ćete pronaći red pomalo neobičnih sastojaka, poput avokada i tamarija, a treba istaknuti i da je torta veganska. Recept provjerite u nastavku.

Fudgy čokoladna torta

Ana Gregl

Što trebamo?

Biskvit

90 g pirovog brašna
45 g kakaa
55 g šećera
55 g tamnog muscovada
20 g mljevenog lana
5 g praška za pecivo
2 g sode
125 g sojinog mlijeka
55 g ulja
5 g octa
5 g tamarija (ili veći prstohvat soli)
125 g kipuće vode

Ana Gregl

Krema

90 g avokada
260 g sojinog mlijeka
20 g espressa (ili sojinog mlijeka)
40 g kokosovog šećera
prstohvat soli
290 g tamne čokolade

Kako pripremamo?

Biskvit

Sve suhe sastojke prosijati. Sve mokre sastojke (osim vode) pomiješati zajedno. Suhe sastojke pomiješati s mokrima i polako dodavati kipuću vodu. Dno kalupa za tortu (fi16) obložiti papirom za pečenje. stranice nemojte ničime mazati. Tortu peći na 170°, oko 30 minuta. Nakon toga napravite test čačkalicom. Vrijeme pečenja može varirati od pećnice do pećnice.

Ana Gregl

Krema

Čokoladu otopite na pari. Sve ostale sastojke stavite u blender i izblendajte u glatku smjesu. ako je avokado vlaknast, smjesu za svaki slučaj i procijedite. Izblendane sastojke dodajte u čokoladu, izmiješajte, izlijte u neku posudu, prekrijte plastičnom folijom tako da folija dodiruje površinu kreme i stavite na hlađenje. Kad se krema dobro ohladila i stisnula premažite tortu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba