VIKEND RECEPTI

Ova prekrasna čokoladna torta gotova je za samo pola sata. Ana Gregl dala nam je jednostavni recept

FOTO: Ana Gregl

Tko još može reći ne čokoladnoj torti? A ako vam kažemo da se radi od zdravih sastojaka i gotova je za pola sata? Mi uopće ne dvojimo; ovaj vikend pripremamo upravo nju. Riječ je o Fudgy čokoladnoj torti, čiji nam je recept dala pastry chef Ana Gregl, koja stoji iza bloga Om and Nom, i čije objave na Instagramu redovito pratimo. U receptu ćete pronaći red pomalo neobičnih sastojaka, poput avokada i tamarija, a treba istaknuti i da je torta veganska. Recept provjerite u nastavku.

Recept za čokoladnu tortu fudgy

Ana Gregl

Sastojci za čokoladnu tortu:

Biskvit

  • 90 g pirovog brašna
  • 45 g kakaa
  • 55 g šećera
  • 55 g tamnog muscovada
  • 20 g mljevenog lana
  • 5 g praška za pecivo
  • 2 g sode
  • 125 g sojinog mlijeka
  • 55 g ulja
  • 5 g octa
  • 5 g tamarija (ili veći prstohvat soli)
  • 125 g kipuće vode
brza čokoladna torta recept
Ana Gregl

Krema

90 g avokada
260 g sojinog mlijeka
20 g espressa (ili sojinog mlijeka)
40 g kokosovog šećera
prstohvat soli
290 g tamne čokolade

Čokoladna torta – priprema:

Biskvit

  1. Sve suhe sastojke prosijati.
  2. Sve mokre sastojke (osim vode) pomiješati zajedno. Suhe sastojke pomiješati s mokrima i polako dodavati kipuću vodu.
  3. Dno kalupa za tortu (fi16) obložiti papirom za pečenje. stranice nemojte ničime mazati. Tortu peći na 170°, oko 30 minuta. Nakon toga napravite test čačkalicom. Vrijeme pečenja može varirati od pećnice do pećnice.
kako pripremiti brzu čokoladnu tortu
Ana Gregl

Krema

  1. Čokoladu otopite na pari.
  2. Sve ostale sastojke stavite u blender i izblendajte u glatku smjesu. ako je avokado vlaknast, smjesu za svaki slučaj i procijedite. Izblendane sastojke dodajte u čokoladu, izmiješajte, izlijte u neku posudu, prekrijte plastičnom folijom tako da folija dodiruje površinu kreme i stavite na hlađenje.
  3. Kad se krema dobro ohladila i stisnula premažite tortu.