FOTO

Ova plaža u Konavlima i ovog nam je ljeta nezaobilazna lokacija na godišnjem

Plaža je idealna za one koji se žele opustiti u tišini, prekrasnoj prirodi te bistrom i čistom moru

Plaža Pasjača smjestila se u Konavlima. Nalazi se ispod sela Popovići, tridesetak kilometara južno od Dubrovnika i 12 km od Cavtata i jedna je od onih plaža koje predstavljaju sklad djelovanja čovjeka i prirode. Naime, Pasjača je nastala 1955. godine probijanjem tunela do mora kada je iskopano kamenje ostavljeno na obali da ga valovi svojim djelovanjem u par godina pretvore u oblutke i sitni pijesak.

Grgo Jelavic/PIXSELL

Danas je pak ova čarobna plaža jedna od najljepših u Hrvatskoj, a i već više puta odabrana je kao jedna od najljepših u Europi. Uz to, često se nađe i među preporukama svjetskih medija onih lokacije koje svakako treba posjetiti u Hrvatskoj. Osim same plaže, put do nje je avantura za sebe. Do Pasjače se tako prilazi strmim spustom i stepenicama usječenim u liticu, a na pojedinim mjestima se prolazi i kroz izdubljene tunele.

View this post on Instagram

📍Pasjača Beach 💙 It is situated 30 kilometers from Dubrovnik and represents the harmony between man and nature 🌱 . 💡It was created in 1955, after the construction of a tunnel leading to the sea. The excavated rocks were left on the shore, and in only a few years the waves transformed them into a beach filled with fine sand. This is the origin of the beautiful beach at the foot of the majestic cliffs of 📍Konavle, which has been named in the Top10 best European beaches 🏖of 2019 by the European Best Destinations portal . 🏃‍♀️🏃‍♂️ To get there you need to take a steep path and steps carved into the cliffs to get to the beach, and in some places the path also leads you through carved tunnels🤫. This tiny, difficult-to-reach oasis and the turquoise sea at the foot of the harsh cliffs offer plenty of beautiful viewpoints that will make wonderful photographs 😍📸📸 . 👍Check out our story for a walk trough 😊💙

A post shared by Visit Croatia Right Now (@visitcroatiarightnow) on

S obzirom na to da na njoj nema komercijalnih sadržaja, Pasjača je idealna za sve one koji se žele opustiti u tišini, prekrasnoj prirodi i kristalno bistrom i čistom moru. S obzirom na sve to, nimalo ne čudi kako Pasjaču zbog svojih beskrajno fotogeničnih prizora i same lokacije stalno viđamo na Instagramu i ne možemo joj se nadiviti.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba