VIKEND RECEPT

Ova pita od čokolade, kave i lješnjaka djeluje božanstveno. Nabavili smo recept

Za njega je zaslužna Kristina Štriga (@cellulite_factory)

FOTO: @cellulite_factory

Za njega je zaslužna Kristina Štriga (@cellulite_factory)

Što se nas tiče, taman smo se dovoljno oporavili od šećerne kome u koju smo upali negdje krajem prosinca. Primijetili smo to i po tome koliko nam je jako pažnju privukao desert Kristine Štrige na koji smo naišli lutajući bespućima Instagrama. Na svom je profilu @cellulite_factory predložila da pratiteljima isprobaju slatku pitu od čokolade, kave i lješnjaka. Znamo, zvuči savršeno. Vjerujemo da vas na kušanje ne trebamo previše nagovarati, a recept vam donosimo u nastavku.

Pita od čokolade i kave

@cellulite_factory

Što trebamo? (za kalup promjera 22 cm)

Tijesto
80 g maslaca, sobne temperature
200 g brašna
1 jaje
30 g šećera u prahu
Prstohvat soli
1/4 žličice praška za peciva
2 žlice vode

Nadjev
5 jaja
100 g šećera
80 g mljevenih lješnjaka
120 g čokolade
50 ml jake kuhane kave

@cellulite_factory

Kako pripremamo?

Od svih sastojka umijesite prhko tijesto. Umotajte ga u foliju i stavite na hladno na 30 minuta. Za nadjev odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg. Čokoladu nasjeckajte na kockice i rastopite na pari. U većoj zdjeli miksajte žumanjke sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte kavu, rastopljenu čokoladu i lješnjake te kratko izmiksajte. Na kraju nježno špatulom umiješajte snijeg. Tijesto razvaljajte u krug te prebacite u kalup promjera 22 centimetra. Odrežite višak tijesta, izbodite tijesto vilicom i ulijte nadjev. Stavite u zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva i pecite 30 do 35 minuta. Poslužite uz umak od karamele.