GASTRO

Ova mala Zagrepčanka s nama je podijelila recept za domaću tjesteninu Carbonara. Preslatka je

FOTO: Privatno vlasništvo

Ovih biste se dana mogli okušati u pripremi omiljenog jela s tjesteninom, i to prema receptu jedne sasvim posebne kuharice

Na Instagramu japanskog chefa Yojija Tokuyoshija, čiji je restoran u Milanu nadaleko poznat, ovih se dana sve vrti oko #carbogara izazova, osmišljenog povodom obilježavanja svjetskog dana Carbonare. Svoje je pratitelje izazvao da pripreme svoju varijantu ovog svima nam dobro poznatog jela, a onda i podijele rezultat. Među onima koji su prihvatili izazov našla se i Gaia Petrić, četverogodišnjakinja iz Zagreba, čiji su joj roditelji, Nastasja Chiara Petrić koja stoji iza bloga Chiarin tanjurić i Hrvoje Petrić, gastro kolumnist i konzultant, prenijeli ljubav prema hrani i kvalitetnim namirnicama.

Interes za kuhanjem pokazuje odavno

“S obzirom na to da smo već dugo izolirani u našem stanu zbog situacije s koronavirusom, osmislili smo ‘Dva, tri zaloGaia’ jer nam je bila nužno potrebna neka nova aktivnost u kojoj ćemo svi uživati. Gaia pokazuje interes za kuhanjem još odavno, a aktivno sudjeluje već dvije godine, dakle od kada je imala dvije i pol godine. Sada napokon može koristiti i nož i miješati hranu u loncu, tako da joj je samo nebo granica (smijeh)”, rekao nam je njezin otac, Hrvoje Petrić.

Uskoro očekujte i nove recepte, s Gaiom i njezinom mlađom sestrom

U videu objavljenom na njegovom Instagram profilu, Gaiu možete vidjeti kako spretno priprema tjesteninu, uz upute, a na kraju, naravno, svoje jelo oduševljeno i degustira. I na ovom receptu, kako doznajemo, malena Gaia ne misli stati.

“Oduševljava nas spretnošću za vrijeme kuhanja, ali i svojim komentarima. Vjerojatno zato što nas toliko godina gleda što svakodnevno radimo. Reia, naša druga kćer, stara je dvije godine i također je polako uključujemo u kuhanje kroz igru pa smo već pripremili i neke recepte u koje je i ona uključena. Cure vole jesti apsolutno sve i vesele se novim okusima i jelima koje do sad nisu imale prilike probati. Svaka dva dana snimamo novi video, tako da očekujte još Gainih delicija i posebnih recepata”, najavio je Petrić, a mi dodajemo samo da im se jako, jako veselimo.