GASTRO

Otvorena je street food varijanta restorana El Toro. Izgleda obećavajuće

FOTO: El Toro

Nuditi će svinjska rebrica, humus, dim sum od kozica i razna druga jela

Popularni El Toro restaurant&bar koji se bazira na vrhunskoj latinoameričkoj ponudi otvorio se prije nešto više od dvije godine u Šubićevoj ulici, a sada je dobio i street food verziju u prostoru bivše Mundoake na vrhu Petrinjske – El Toro street food koji se bazira na bržim, jednostavnijim i pristupačnijim jelima s najkvalitetnijim namirnicama.

Kako El Toro u svojoj ponudi i inače ima neke dijelove menija posvećene street food konceptu koji su odlično prihvaćeni među gostima poput recimo tacosa te kako je za potrebe raznih street food festivala izbacio same uspješnice poput quesadilla, empanada, tortilla i donuta, El Toro street food je logičan slijed razvoja cjelokupnog El Toro koncepta koji se svodi na visoko kvalitetnu latino-fusion kuhinju u svim oblicima.

Za uređenje prostora ponovo je angažiran studio Arhikultura koji je radio i na uređenju originalnog prostora te je time zadržan isti smjer i identitet krovnog brenda El Toro. Iako iznutra malen, prostor odiše pozitivnom energijom i svjetlinom te je izuzetno šarmantan. Kao i u velikom El Toru, bik kao simbol po kojem su lokali dobili ime prevlada prostorom, ovaj put u obliku grafita nacrtanog na zidu. Za crteže dva velika bika zaslužan je mladi umjetnik Rudi Crnko. Osim crteža bikova, gostima na prvu u oči upada predivna polica prepuna začinskog bilja, staklenki punih sastojaka jela koja se nalaze na meniju te vina. U sredini prostora prevladava veliki social table koji je namijenjen za dijeljenje i druženje. Svakako posebnost El Toro street bara njegova velika terasa.

Chef i u ovom El Toru je Mario Mihelj koji je sa svojim timom osmislio meni na kojem se nalaze jela poput domaćeg pikantnog humusa od slanutka, parfea od pileće jetrice, dim suma od kozica, empanada lungića, hrskavih obraza grdobine, El toro pullbull quesadille, zapečenih svinjskih rebarca te hrskavih pohanih pilećih bataka, a koji je značajan dio svoje karijere proveo upravo u ovoj kuhinji.

“El toro je stvorio jednu posebnu energiju, prvenstveno među samim zaposlenicima, što se preslikalo na snažnu energiju cijelog restorana. Upravo ta energija je bila glavni pokretač za širenje dalje, odluka ja pala – dolazimo u centar grada i street food je bio smjer s kojim smo željeli nadograditi veliki Toro kako ga sada od milja zovemo. Brzo smo našli idealan prostor i savršenu lokaciju, u tom prostoru sam proveo 3 godine, znam ga napamet, tako da je to bilo to. Iako se širimo, nalazimo se i za nas na jednom novom početku, puno toga smo pripremili i nismo se ograničili samo na latino hranu. Naravno, biti će tu i nekolicina naših signature jela, ali bit će i street food jela iz cijeloga svijeta. Meni osobno je jako zabavno sve to miješati i kuhati,” izjavio je vezano za El Toro street food chef Mihelj.

El Toro street food otvoren je od danas, 16. travnja, radit će svakodnevno od jutra jer će posluživati i zanimljive doručke poput pohanih poširanih jaja.