PUTOVANJA

Osim na moru, ljetno osvježenje možete pronaći i na jednoj od hrvatskih rijeka. Imamo 13 prijedloga

Ako vam more nije prvi izbor, imajte na umu i da su rijeke odličan izbor za ljetovanje ili jednostavno vikend osvježenje

Ljetne temperature i vrućine ovih dana uzele su maha, i svi smo u potrazi za kakvim osvježenjem. Neki će ga pronaći na moru, neki na bazenu, na jezeru, neki u klimatiziranim prostorima, a mi vam sugeriramo još jedan prijedlog – rijeke. Naime, Hrvatska se zbilja može pohvaliti s velikim brojem rijeka i kupalištima na kojima možete potražiti instant osvježenje, bilo da ondje odlučite provesti svoj godišnji odmor ili se pak zaputite samo za vikend.

Foginovo kupalište

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gdje: Karlovac, rijeka Korana

Omiljeno kupalište Karlovčana i njihovih gostiju na rijeci Korani privlači sve više kupača ne samo zbog ljekovitih svojstava vode već i zbog sadržaja koji se tu nudi. Tako nakon kupanja možete zaigrati odbojku na pijesku, košarku, stolni tenis, a možete si i pripremiti roštilj. Pored toga čekaju vas i koncerti, plesne radionice i riječno kino.

Poloj

Gdje: Slavonski Brod, rijeka Sava

Na jednoj od najljepših riječnih plaža smještenoj uz rijeku Savu zaista možete provesti cijelo ljeto. Tamo vas osim osvježavajuće rijeke čeka i izletište na kojem možete roštiljati, ali se i dodatno razgibati uz odbojku na pijesku i mali nogomet.

Kopika

Gdje: Osijek, rijeka Drava

Popularna ljetna destinacija Osječana koji ju još nazivaju i osječka Copacabana pruža uistinu pravo osvježenje, ali i istinski užitak tijekom ljetnih mjeseci. Osim kupanja u Dravi kupačima su na raspolaganju i četiri bazena na otvorenom s toboganima. Društvo i vi možete se zabaviti i kuglanjem i mini golfom.

Otok ljubavi

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gdje: Duga Resa, rijeka Mrežnica

U gotovo netaknutoj prirodi u kojoj srećom još uvijek nema prevelikih gužvi možete zaista napuniti baterije. Rijeka s brojnim slapićima i riječnim otocima jednostavno poziva da zaplivate u njoj. A kad ogladnite tu je kvalitetna hrana koja se nudi u okolnim ugostiteljskim objektima.

Mala Švarča

Gdje: Karlovac, rijeka Mrežnica

Još jedno kupalište na rijeci Mrežnici, ali u gradu Karlovcu nudi priliku za odmor i osvježenje uz sportske sadržaje te uz dobru ugostiteljsku ponudu. Na ovom vas mjestu pored toga čekaju i koncerti i techno partyji.

Aquacity

Gdje: Varaždin, rijeka Drava

Varaždinsko more s uređenim okolišem mjesto je opuštanja, rekreacije i šetnje, ovisno o tome što vam u tom trenutku treba. Zbog bogatog sportskog sadržaja, prirodnih ljepota i raznolike ugostiteljske ponude sigurno je da ćete svoj dolazak na ovo mjesto ponoviti.

Zibel

Nikola Cutuk/PIXSELL

Gdje: Sisak, rijeka Kupa

Riječ je o jednom od najuređenijih kupališta u Hrvatskoj u kojem tijekom ljeta osvježenje pronalaze brojni Siščani. Vi i vaša ekipa osim brčkanja u Kupi možete zaigrati i stolni tenis, košarku, nogomet i odbojku na pijesku. Da ne ostanete žedni tu je beach bar s ohlađenim napitcima.

Rijeka Una

Gdje: Hrvatska Kostajnica

Na ne baš razvikanom kupalištu pored starog mlina skokom u Unu zaboravit ćete na ljetne vrućine. Možda nije lijepo uređeno kao drugi, ali će vam svakako dobro doći. A ako vam se ne da kuhati u stanu na raspolaganju vam stoje klupe za piknik i roštiljanje.

Vukovarska Ada

Gdje: Vukovar, rijeka Dunav

Pješčani otok na Dunavu mjesto je na kojem ljeto provode Vukovarci i njihovi gosti. Na mjestu do kojeg se dolazi čamcem uistinu ćete se opustiti. Razlog tome su osim pješčanih plaža i debele hladovine i tereni za odbojku kao i ugostiteljski objekti iz kojih nećete izaći gladni. A ako želite produžiti svoj boravak na tom mjestu možete i kampirati.

Nacionalni park Krka

Borna Filic/PIXSELL

Gdje: Roški slap, rijeka Krka

U sklopu NP Krka, Roški slap je jedna od lokacija na kojoj se možete okupati, točnije osvježiti i uživati ondje cijeli dan. Upravo je njegova blizina mnogim kupačima ondje itekako atraktivna. Ono što je zanimljivo još jest i da je u najvećem dijelu Roškog slapa priroda nedirnuta dok je uz lijevu obalu slapišta niz atraktivnih vodenica od kojih su neke i sada u upotrebi.

Grdun Jaškovo

Gdje: Ozalj, rijeka Dobra

Ovo je jedno od najpoznatijih kupališta na rijeci Dobri. Osim što je lijepo uređeno, ovo kupalište svojim posjetiteljima nudi i popratni sadržaj kao što su igrališta za odbojku i nogomet. Pejzažem ondje dominiraju drveni most, stari mlin i veliki slap. Uživancija i osvježenje su zagarantirani.

Petrinjsko kupalište

Gdje: Petrinja, rijeka Kupa

U pitanju je gradsko kupalište smješteno nedaleko od ušća Petrinjčice u Kupu i proglašeno je najljepšim kupalištem na području Sisačko-moslavačke županije. Upravo ta lokacija mnogim Petrinjcima radi svoje ljepote okoliša i prirode postaje drugi dnevni boravak u kojem se ljeti vole rashladiti, a s time se slažu i mnogi drugi koji ovo kupalište za vrijeme ljetnih vruća posjećuju.

Plaža Stružica

Gdje: Trbusi, rijeka Cetina

Kažu da vas ništa neće osvježiti kao kupanje u Cetini, a Stružica je samo jedna od plaža koju ćete na toj rijeci pronaći. Na njoj su mnogi proplivali, a svi oni koji su se ondje imali prilike okupati tvrde da im je draža od nekih plaža na moru. Duboka hladovina, zelenilo, svježina, lijepi šljunak i ugodna, domaća atmosfera samo su neki od aduta ovog riječkog kupališta.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba