Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

GASTRO

Orijent ima dvije nove slastice i dva nova okusa sladoleda. Sve smo, naravno, odmah isprobali

Tart i torta od limuna te dva posve različita okusa sladoleda, dovoljni su razlozi da se odmah zaputite u slastičarnice Orijent, i propisno nagradite

Nakon što smo jučer odradili prvi kvalitetni trening u fitness centru nakon gotovo dva mjeseca, bilo je vrijeme i da se nagradimo kakvom poštenom slasticom. S dugoočekivanim popuštanjem mjera uslijed pandemije koronavirusa i slastičarnice su, kao i svi ostali ugostiteljski objekti, otvorile svoja vrata. Među njima našao se i Orijent koji odnedavno u Zagrebu uz svoj kultni lokal u Maksimirskoj, ima i onaj u centru grada, Orijent 2 u Petrinjskoj, o čemu smo ekskluzivno pisale ovdje.

Svoj restart, točnije novi početak u Orijentu su odlučili obilježiti i nekim novitetima u svojoj ponudi koje smo mi, naravno, morali odmah isprobati. Fotograf Aleksandar Selak i ja zaputili smo se tako jutros ozarenih očiju u slatku degustaciju. Kako nam objašnjava direktor Davor Sučević, Orijentova ponuda postala je od jutros bogatija za čak četiri slastice.

Limun torta
Aleksandar Selak

U pitanju su Limun torta, a riječ je o jednoj, kako govori, old school verziji torte sa slojevima, kremom od limuna, biskvitom s koricom limuna. Izgledom je djelovala vrlo sočno, a takva je bila kad smo je i probali. Miris i okus limuna je fino dominirao, a cjelokupna kombinacija bila je vrlo ukusna. Ovo torti nije službeno ime, ono će biti izabrano uz pomoć Orijentovih pratitelja na Facebooku. Za ovaj komad torte morat ćete izdvojiti 21 kunu.

Limun dominira i u još jednom novom Orijentovom kolaču, a riječ je o tartu, prhkoj košarici s kremom od limuna i meringom koji ćete moći kušati po cijeni od 25 kuna. Prezentacija je lijepa, a limun koji ovdje dominira dolazi u kiselkastoj varijanti za razliku od torte koja je ipak slađa. Oni koji preferiraju upravo tu notu, jako će uživati. Ni ovaj kolač još nema službeno ime, a tražit će ga isto tako preko Facebooka te pritom nagraditi najinteresantnije prijedloge.

Tart od limuna
Aleksandar Selak

Osim kolača, jedan od aduta Orijenta oduvijek je bio i sladoled s kojim nikad nisu razočarali, a sada su svoju plejadu okusa propisno nadogradili s još dva. Probali smo ih naravno, a riječ je o Strawberry blond okusu koji uključuje vaniliju, jagode i bijelu čokoladu. Mljac.

Za one sklonije čokoladi, tu je i novi S’mores koji je u biti kombinacija marshmallowa, graham keksića, meringe i naravno, čokolade. Aleks i ja, inače veliki obožavatelji slatkiša, zaključili smo da nam je svaki od noviteta fin na svoj način, čak toliko da nismo željeli niti jednog izdvojiti posebno jer ne bi bilo fer.

Strawberry blond
Aleksandar Selak

Ono što je zanimljivo kod Orijentovih sladoleda čija kuglica inače iznosi 10 kuna, kako naglašava Sučević, jest činjenica da koriste old school recepturu s jajima, što im daje tu kremoznost koju su njihovi gosti davnih dana prepoznali. Naime, sve rade i umješavaju sami, pa tako u njihovim sladoledima nema baze, odnosno praškova.

No, uz vedrije i slatke teme morali smo prijeći i na one još uvijek vrlo aktualne, te Sučevića pitati kako su oni u Orijentu podnijeli ovu cijelu situaciju s pandemijom, zaključavanjem svega, potresom itd. Govori kako su već početkom ožujka osjetili pad prometa. Nakon službenog zatvaranja ugostiteljskih objekata, otkazane su im, kao i svima, sve narudžbe za vjenčanja i ostala događanja.

S'mores
Aleksandar Selak

Pokušali su potom, govori, s dostavom, ali se to baš i nije pokazalo produktivno. No, nakon nekoliko tjedana karantene, ljudima se opet vratio interes i počeli su dobivati puno upita za kolače i torte. Tada su ipak odlučili otvoriti proizvodnju za dostave rođendanskih torti, točnije slavlja u krugu roditelja, bez gostiju.

U cijelom tom procesu, Sučević navodi kako im je ipak zdravlje njihovih djelatnika bio prioritet od prvog dana, ali i da nisu nikoga otpuštali jer su željeli održati postojeći, kvalitetni tim na okupu i nastaviti hrabro dalje. Nažalost, posljedice svega se osjete već sada, točnije neki strah gostiju, kao i njih od nepoznatog, ali oni se, govori, drže svih propisanih mjera i nastavit će tamo gdje su stali.

Aleksandar Selak

Što se tiče nekih novih planova, otkriva nam da trenutno razvijaju i dva slana proizvoda koje će uskoro ubaciti u svoju ponudu. Kaže kako stalno imaju upite pa su dosadašnju slanu ponudu odlučili podebljati, a zasad imaju samo savijaču od sira i bučnicu. No, u fokusu će im i dalje ostati kolači, torte i naravno, famozni sladoled. Za kraj dodaje i kako će se na Woltu uskoro moći naručiti i sladoled, a upravo rade na logistici. Ono što ih posebno veseli, kao i njihove goste, jest i sutrašnje otvaranje terase u Petrinjskoj, dok nove slastice možete probati već danas.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba