GASTRO

Omiljena slastičarnica Amelie slavi uspješnih deset godina postojanja

Njihove slastice obožavamo, a sada slave svoj 10. rođendan. Slastičarnica Amelie prisjetila se svojeg slatkog puta uspjeha

Prije deset godina iz jednog velikog sna nastala je mala slastičarnica Amelie podno zagrebačke katedrale u mirnom dijelu Vlaške. Priča je to o radosti življenja i trenucima koji se dijele na tanjurićima slatkog zadovoljstva.

Marljivo je ispisuju isključivo najboljim sastojcima: pravim maslacem, izvornom belgijskom čokoladom, pistacijama koje redovno putuju iz Beča i bademovim brašnom za macaronse iz Francuske.

Već viđeno ih ne inspirira, zato Žakline Troskat sama smišlja slastice i zajedno sa svojim predanim timom puni šarene vitrine poslovnica u Vlaškoj, Duknovićevoj, i u ulici Brune Bušića.

Nikada nisu težili uniformiranim kolačima i sretni su što se prepoznaju kvaliteta i razlika. Ipak, u receptu uspjeha stalni zadovoljni gosti su taj sais quoi koji ih čini ponosnima i daje im vjetar u leđa.

Kako su godine prolazile tako se mala slatka slastičarnica pretvorila u pravu slatku manufakturu iz koje izlaze slatke radosti za sve prigodne, prefine torte i kolače, a mnogi će reći i najbolji sladoled u gradu.

Na desetogodišnju obljetnicu rado se prisjećaju svojih početaka kojima su izgrađene vrijednosti na temeljima kvalitete te velike odanosti i ljubavi prema poslu. Popis postignuća u ovih deset godina je prilično dugačak, ali još uvijek je, kao i prvog dana neprocjenjiva i najveća nagrada zadovoljstvo gostiju.

Amelie će i nadalje u budućnosti biti orijentirana u slatkom duhu puna novih slastica posebnih u svakom smislu, izrađene od najkvalitetnijih namirnica i najboljim tehnikama, a ponajviše onim najbitnijim marljivim rukama uz veliku dozu ljubavi.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba