KNJIGE

Odlična vijest za kraj tjedna! Novi roman Sally Rooney u Hrvatskoj izlazi kad i u Velikoj Britaniji i SAD-u

Autoricu mega uspješnih Normalnih ljudi i Razgovara s prijateljima ponovno čitamo već tijekom rujna

Mlada irska spisateljica Sally Rooney spada u rijetke književne zvijezde čiji se novi naslovi razgrabe s polica i prije prvih recenzija. Nakon velikog uspjeha debitantskog romana Razgovori s prijateljima, nakon kojeg je napisala još uspješnije Normalne ljude, stiže nam i njezin treći roman, Divni svijete, gdje si. I to ne bilo kad; u nakladi kuće Fraktura izaći će istog dana kad i u Velikoj Britaniji, odnosno SAD-u. Brzi prijevod smo svakako priželjkivali, ali moramo priznati da ga toliko brzo, već tijekom idućeg mjeseca, doista nismo očekivali. A evo o čemu se u knjizi radi.

Mlada spisateljica Alice odluči preseliti se iz Dublina u malo mjesto na zapadu Irske, gdje putem Tindera upozna skladištara Felixa i unatoč prvom neuspjelom spoju neočekivano ga pozove da s njom otputuje na predstavljanje njezina romana. U Dublinu njezina najbolja prijateljica Eileen proživljava teške trenutke i iznova počinje izlaziti sa Simonom, svojom ljubavlju iz djetinjstva.

Alice, Felix, Eileen i Simon i dalje su mladi, ali život ih nosi. Trebaju jedno drugo, poigravaju se međusobno, zbližavaju se i udaljavaju, vode ljubav, sumnjaju u sebe i svoje osjećaje, no najviše od svega zabrinuti su za svijet u kojem žive – svijet koji se nalazi na rubu ekološke katastrofe, u kojem vlada Trump, svijet neoliberalizma. Pitaju se jesu li oni posljednji koji svjedoče kraju epohe, kako da pomognu osiromašenima, hoće li uspjeti vratiti vlastitu vjeru u naš divni svijet. Više informacija možete doznati ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube