TV PREPORUKA

Odbjegla nevjesta i još 10 filmova za gledanje ako tijekom vikenda ostajete kod kuće

Za vikend pogledajte neki od ovih 11 filmova

Vikend kod kuće možda i nije tako loša ideja posebno kad znamo da nas na malim ekranima čeka 11 filmova skoro svih žanrova. Neki od naslova koje bismo mi izdvojili su komedija Odbjegla nevjesta, drame Engleski pacijent i Uhvati me ako možeš te akcijski film Mrska osmorka.

Odbjegla nevjesta, HRT1, subota, 20.10 sati

Glas o Maggie Carpenter (J. Roberts), nevjesti koja je uspjela pobjeći s tri vjenčanja, dospio je i do omiljenoga kafića poznatoga newyorškoga kolumnista i umjerenoga ženomrsca Ikea Grahama (R. Gere). Nakon što novinar intrigantnu temu zajedljivo obradi u svojoj kolumni, povrijeđena djevojka prosvjeduje kod glavne urednice. Suočen s mogućnošću tužbe, popularni dnevnik otkazuje daljnju suradnju svojoj dojučerašnjoj zvijezdi. Ike odlazi u djevojčin gradić i pokušava otkriti nove pojedinosti i spasiti unosno radno mjesto. Ubrzo se sprijatelji s Maggienom obitelji i prijateljima, odnosno s cijelim mjestom koje potresa uzbuđenje zbog priprema za još jedno vjenčanje. Hoće li nevjesta ponovno pobjeći?

Noć i dan, Nova TV, subota, 20.15 sati

Radnja se vrti oko usamljene žene (Cameron Diaz) kojoj, na prvi pogled, bezopasni spoj naslijepo odjednom potpuno preokrene život jer ju špijun (Tom Cruise) povede na opasan put po cijelom svijetu kako bi zaštitio akumulator u kojem je skrivena tajna beskonačnog izvora energije. U isto vrijeme, njezina ju sestra očekuje na svom vjenčanju kako bi zamijenila njihovog pokojnog oca i otpratila je do oltara.

Sve što poželiš, Fox, subota, 21 sat

Vanzemaljsko vijeće odlučilo je u potpunosti uništiti ljude na Zemlji, no prije samog kraja, dat će priliku zemljanima da dokažu svoju vrijednost. Nasumce odabran učitelj Neil Clark dobiva nevjerojatnu moć činiti što god može zamisliti, pokretom ruke, poput čarobnjaka. Naravno, isprva kreće ispunjavanje osobnih želja, ali Neil ubrzo shvaća da nije sve tako jednostavno. U očajničkoj potrazi za nekim tko bi mu mogao udijeliti savjet, ustupi moć govora svom psu Dennisu. Pokazat će se da je izreka „pazi što poželiš, moglo bi ti se ostvariti” itekako istinita.

Engleski pacijent, TV1000, subota, 21 sat

Radnja filma je smještena u Drugi svjetski rat i opisuje teško opečenog čovjeka, poznatog samo kao „Engleski pacijent”, za kojeg se brine Hana (J. Binoche), francusko-kanadska medicinska sestra u uništenoj talijanskoj vili. Pacijent ne želi otkriti svoje osobne informacije, ali kroz seriju flashbackova gledatelji se mogu upoznati s njegovom prošlošću. Polako se otkriva da je on zapravo mađarski geograf, grof László de Almásy (R. Fiennes), koji je crtao mapu Sahare i čija ga je afera s udanom ženom (K. Scott Thomas) dovela u trenutnu situaciju. Kako se pacijent sve više prisjeća, David Caravaggio, kanadski lopov/obavještajac, stiže u samostan.

Korporativne životinje, HBO2, subota, 21.30 sati

Lucy (D. Moore) egoistična je megalomanska izvršna direktorica „Incredible Edibles”, vodećeg američkog dobavljača jestivog pribora za jelo. U svojoj beskonačnoj mudrosti, Lucy povede svoje osoblje, uključujući svoje strpljive pomoćnike, Freddieja (K. Soni) i Jess (J. Williams), na vikend korporacijskog team buildinga u Novi Meksiko. Kad se dogodi katastrofa, ne može ih spasiti ni njihov beskorisni vodič, Brandon (Ed Helms). Zarobljena u odronjenoj špilji, ova neskladna i nezadovoljna skupina mora se udružiti da bi preživjela. Usred seksualne napetosti, zapanjujućih poslovnih otkrića i slučajnog kanibalizma, Freddie i Jess izlaze iz Lucyne sjene.

Step Up, AMC, nedjelja, 18.55 sati

Buntovnik i ulični plesač Tyler Gage (C. Tatum) živi sa svojim udomiteljima u afro-američkom radničkom kvartu u Baltimoru. Njegovi najbolji prijatelji su Mac Carter i Skinny Carter. Život Tylera i njegovih prijatelja sastoji se od odlazaka na tulume i krađe automobila. Nakon što su izbačeni s jednog tuluma, prijatelji se odluče zabaviti na drugačiji način pa provale u umjetničku školu Maryland i unište pozornicu. Tyler je uhvaćen i osuđen na 200 sati dobrotvornog rada u istoj školi koju je vandalizirao, a direktorica Gordon naredi mu da zajedno s domarom očisti školu. Jedno popodne, plesačica Nora Clark (J. Dewan) ugleda Tylera kako pleše na školskom parkiralištu, a on joj ponudi pomoć pri koreografiji jer se njezin partner Andrew ozlijedio.

Na rubu divljine, nedjelja, RTL TV, 20 sati

Skriveno neprijateljstvo postarijeg milijunaša intelektualca (A. Hopkins) i modnog fotografa (A. Baldwin), ujedno i ljubavnika njegove žene, razmaše se punom snagom kad se nakon avionske nesreće nađu u očajničkoj borbi za preživljavanje u divljinama Aljaske. Nakon što ih napadne razbješnjeni medvjed, oni postaju svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj moraju pronaći način kako zatomiti međusobnu mržnju i zajedničkim snagama uspjeti preživjeti… Potresna i napeta priča o dva vrlo različita čovjeka, na jedinstven način isprepliće uzbudljive, avanturističko-akcijske elemente s psihološkom analizom ljudske prirode, baveći se pitanjima povjerenja, paranoje i karaktera čovjeka suočenog sa životnom opasnošću.

Biciklist, Cinemax, nedjelja, 20 sati

Ljeto 1998. – uvodne faze Tour de Francea premještene su u Irsku. Belgijski biciklist Dom Chabol (kasne 30-e) bio je jedan od najboljih „Domestiquesa” (ekipnih vozača) na Touru posljednjih 20 godina. To je požrtvovna uloga, određivanje tempa, blokiranje vjetra te pružanje potpore koja omogućuje sprinteru u ekipi da trijumfira, pobjeđivanje nije opcija. Ali Dom potajno gaji želju da ponese žutu majicu barem jedanput. Na početku svog vjerojatno zadnjeg Toura, Doma grubo isključe iz ekipe kojoj je posvetio život. Slučajni kontakt s Lynn, mladom irskom liječnicom, ublaži udarac te Dom počne prihvaćati ideju o civilnom životu.

Na rubu budućnosti, HBO, nedjelja, 20 sati

U svijetu budućnosti Tom Cruise je poručnik Wiliam Cage koji se bori u ratu protiv vanzemaljaca. Odjednom, on se nađe zarobljen u vremenu, u posljednjem danu bitke u kojoj i umire. Prolazeći svaki puta nanovo zadnji dan svog života, Cage nakon nekog vremena postaje sve vještiji i sve spremniji dočekati smrt… Film „Na rubu budućnosti” snimljen je prema hvaljenom romanu japaskog pisca Hiroshija Sakarazuke. Sve što moraš učiniti je ubiti.

Mrska osmorka, Cinestar TV, nedjelja, 20.45 sati

Radnja je smještena desetak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Marquisa Warrena (Samuel L.Jackson), bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snježnom olujom u malom gradiću u Coloradu. U zanimljivoj vožnji se igrom slučaja upoznaje sa Russellovim likom Johnom Ruthom koji prevozi zatvorenicu Daisy (Jennifer Jason Leigh) te još petero ubojitih stranca koji će zaokružiti „osmero” iz naslova filma.

Uhvati me ako možeš, Fox Movies, nedjelja, 22 sata

Kako bi pomirio svoje rastavljene roditelje i vratio očev dug poreznoj upravi, srednjoškolac Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) bježi iz New Rochellea na Manhattan sa samo 25 dolara. Samo nekoliko godina kasnije, FBI-jev agent Carl Hanratty (Tom Hanks) uhiti Franka u Francuskoj kao jednog od najtraženijih svjetskih prevaranata, koji je različite države institucije i privatne tvrtke oštetio za više od četiri milijuna dolara. Kroz to vrijeme, Frank se pretvarao kako je pilot, liječnik i odvjetnik, a da njegove prevare nisu bili kadri razotkriti ni njegovi najbliži suradnici.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba