GASTRO

Od tapas bara do veganskog restorana brze hrane, ovo su novootvorena mjesta u gradu za koja trebate znati

Ovo su adrese za koje trebate znati

Pandemija koronavirusa još uvijek nije završena, ali Zagreb sve više sliči na grad kakav smo ranije voljeli i poznavali. Ugostitelji se polako vraćaju na staro, a posebno nas veseli vidjeti da se neprestano otvaraju nova mjesta, različitih koncepata i ideja, i to ne samo u centru grada, već doista u svim dijelovima. U današnjem smo vam vodiču izdvojili nekoliko jako fora novih mjesta za koje trebate znati, od tapas bara pa do fine kvartovske gablaone s jelima na žlicu. Osim što su nas zaintrigirali svojom ponudom, moramo priznati i da im interijeri mahom impresivni. Cijeli vodič kroz nova mjesta možete pogledati u nastavku.

Sol

boris štajduhar

Gdje: Margaretska 1

Što: Chef Mate Janković otvorio je tapas bar u prostoru bivšeg Maraschina, u kojem će nuditi tapase inspirirane domaćom kuhinjom. Uz njih ćete moći piti i probrana vina, craft pive, kombuchu, grickati pancetu i sir. I sve to s potpisom hrvatskih proizvođača.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od podne do ponoći.

Food Garden

boris štajduhar

Gdje: Zrinjevac 16

Što: plant based restoran koji nudi sve od bowlova, što gotovih, što onih koje sami slažete, burgera, tortilja, keksića, sirovih kolača, hladno prešanih sokova. U planu je dio prostora prenamijeniti i u specijalizirani gift shop.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 8 do 23 sata, a nedjeljom od 10 do 22 sata.

Briocherie

Aleksandar Selak

Gdje: Bakačeva 5

Što: kiosk koji nudi originalni talijanski brioche con gelato. Riječ je o, kao što mu samo ime govori, o brioš pecivu koje je punjeno gelatom. Briocherie nudi osam različitih okusa, a svaki dolazi s posebno osmišljenim dodacima.

Radno vrijeme: svakog dana, osim ponedjeljka, od 13 do 21 sat.

Punkt

Aleksandar Selak

Gdje: Koranska 1c

Što: šarmantni restoran namijenjen brzom ručku za brojne zaposlene u okolnim zgradama. Svaki dan se iz svježih sezonskih namirnica nude dva topla jela na žlicu, i to vegansko ili vegetarijansko te mesno ili riblje jelo, kao i obavezno bezglutensko.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka, od 9 do 17 sati.

Plant Punk

Aleksandar Selak

Gdje: Ulica kneza Višeslava 6

Što: virtualni plant based restoran; misija im je ponuditi ukusna jela s povrćem i žitaricama u street food obliku, zaokružen obrok nakon kojeg će se osjećati dobro.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 11 do 18 sati.

Cogito Vrbik

Aleksandar Selak

Gdje: Vukovarska 60

Što: Peti zagrebački Cogito, nakon onih u Žerjavićevoj, Varšavskoj, Deželićevoj i u Uraniji na Kvatriću, najmanji je od svih, ali izgleda nevjerojatno šarmantno. Prema riječima vlasnika, otvaranjem lokala na Vrbiku, htjeli su se odmaknuti od centra.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 7.30 do 17 sati, subotom od 9 do 15 sati.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube