GASTRO TEST

Obišli smo supermarkete i trgovine zdrave hrane u potrazi za veganskim sladoledima. Evo dojmova

Fokusirali smo se na različite okuse u obiteljskim pakiranjima

Svakog dana optimistično iščekujemo sunce i visoke temperature koje će nam potvrditi da napokon idemo prema ljetu. S time u skladu, odlučili smo detaljnije istražiti ponudu sladoleda. Kako smo mnoge slične opcije već testirali, odlučili smo biti kreativni i okrenuti se veganskim sladoledima u obiteljskim pakiranjima, koje mnogi (nepravedno) zaobilaze. Obišli smo supermarkete i trgovine zdrave hrane i vodili računa o tome da zastupimo različite brendove i okuse. Veganske sladolede smo kupili u Kauflandu, Eurospinu, Sparu i u bio&bio, a napominjeno i da ponuda u njima varira, pa smo uzeli ono što je na raspologanju bilo u tom trenutku. Dojmove Latice, Veronike i mene možete provjeriti u nastavku.

Alpro Almond Salted Caramel

Aleksandar Selak

Gdje: Kaufland
Cijena: 47,99 kuna
Okus: badem, slani karamel

Dojam: Fino, kremasto, ukusno, da ne znam, rekla bih da je s mlijekom. Eventualno mi nedostaje slanog dijela, ponajviše osjetim slatku karamelu. “Podsjeća me na karamele koje smo jeli u djetinjstvu. Kupila bih ga ponovno”, rekla je Veronika dok je Latica pohvalila količinu karamele i badema, ali i rekla da joj osobno nedostaje šećera.

Carte d’Or Coconut Blue Berries

Aleksandar Selak

Gdje: Kaufland
Cijena: 29,99 kuna
Okus: kokos, borovnice

Dojam: “Inače baš jako volim sladolede od kokosa, ali ovaj mi je malo previše težak. Kombinacija s borovnicom mi je fora”, komentirala je Veronika. Što se mene tiče, nisam neki fan kokosa pa nisam ni mjerodavna, ali nisam baš zadovoljna teksturom, kod prošlog mi je puno bila puno bolja. “Definitivno je kokos previše intenzivan, a tekstura je bliža kremi od sladoleda. I ovaj je pak presladak”, zaključila je Latica.

Ben & Jerry’s Netflix and Chill’d

Aleksandar Selak

Gdje: Kaufland
Cijena: 47,99 kuna
Okus: kikiriki maslac, slatko-slani pereci, brownie

Dojam: Ovaj mi je sladoled dosta ukusan, iako ima pomalo neobičnu, brašnastu teksturu. “Neobična kombinacija, ali funkcionira. Također imam problem s tom brašnastom strukturom”, složila se Latica, a Veronika je komentirala da joj se sviđa ova slatko-slana kombinacija i da bi je kupila ponovno.

Spar Veggie Erdnuss

Aleksandar Selak

Gdje: Spar
Cijena: 29,99 kuna
Okus: kikiriki

Dojam: “Jako ukusno. Konzistencija super, količina kikirikija super, bez problema bih ga kupila ponovno”, rekla je Latica, a Veronika i ja smo se zapravo složile sa svim, iako sam napomenula da mi je nešto mrvicu neobično u okusu, vjerojatno zobeno mlijeko.

Fior di Natura Variegato amarena

Aleksandar Selak

Gdje: Eurospin
Cijena: 16,99 kuna
Okus: vanilija s preljevom od trešnje

Dojam: “Ajme, ovo ima okus kao Ledolina! Okus me vratio u djetinjstvo. Možda zbog preljeva od višnje, iako moram reći da je tekstura ponovno više nalik kremi nego sladoledu”, rekla je Latica. “Mene podsjeća na McSundae. Lagan je, sviđa mi se”, dodala je Veronika dok sam ja zaključila kako me osvojio okus Ledoline, ali ne sviđa mi se pretekuća tekstura.

SoYeah Chocolate Ice Cream

Aleksandar Selak

Gdje: bio&bio
Cijena: 29,90 kuna
Okus: čokolada

Dojam: Ako ste ikad pili čokoladno mlijeko, odnosno napitak od soje, onda možete točno zamisliti okus ovog sladoleda. Tko voli, bit će mu super. “Nisam impresionirana, slabo se osjeti čokolada”, rekla je Latica. Veronika se složila s nama i rekla kako joj ne odgovara ni teksturom i okusom.

Indy&Pippa Loveberry

Aleksandar Selak

Gdje: bio&bio
Cijena: 49,99 kuna
Okus: jagoda

Dojam: “Osobno nisam od sorbeta, preferiram kremaste sladolede. No, mogla bih ga jesti uz neku drugu slasticu, recimo čokoladni brownie”, kometirala je Latica. “Možda bih da je mrvicu slađi, ali kad bolje razmislim, jako se lijepo osjeti voće, kao da ga jedem svježeg. Sviđa mi se i kupila bih ga ponovno”, rekla je Veronika. Osobno također više preferiram kremaste sladolede, i ne volim toliko voćne, ali ovaj mi je dosta dobar. Lagan je i osvježavajuć, mislim da je super izbor za visoke ljetne temperature.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube