GASTRO VODIČ

Obišli smo craft pekarnice i provjerili koji su im najpopularniji kruhovi. Imamo kratki vodič

Zaključili smo kako Zagrepčani najviše vole ražene i bijele varijante

I dok su kroz prošlu godinu mnogi od nas pekli domaći kruh i gomilali kvasac u posve nerazumnim količinama, ove smo godine nešto umjereniji. A umjesto na daljnje usavršavanje umijeća pripreme, stalni redovi ispred zagrebačkih craft pekarnica natjerali su nas da se zapitamo u čemu je fora i što to Zagrepčani toliko vole. Posjetili smo Bread Club, Koricu, Pierre, Kuraž, Bekeraj i Simple Bake, najpoznatije craft pekarnice u Zagrebu i redom provjerili koji im je kruh (ili više njih) najpopularniji, odnosno najprodavaniji. Relativno smo brzo mogli zaključiti kako prednjače oni bijeli i raženi, a cijeli vodič možete provjeriti u nastavku.

Bread Club (Trakošćanska 42, Vlaška 27)

Rye Royal

Sastav: pšenično brašno, raženo brašno, integralno brašno, voda, proklijana raž, lan, sezam, suncokretove sjemenke, ječmeni slad, sol, mlaćenica
Cijena: 30 kuna

Sandro Lendler

Kukuruzni miješani kruh

Sastav: pšenično brašno, integralno brašno, kukuruzno brašno, pirovo brašno, sol, voda
Cijena: 26 kuna

Sandro Lendler

Korica (Preradovićeva 39, Martićeva 18)

Baguette

Sastav: pšenično brašno T-550, pšenično brašno T-850, prirodno kiselo tijesto, sol, kvasac
Cijena: 10 kuna

Sandro Lendler

 

Kruh od kiselog tijesta

Sastav: pšenično brašno T-550, cijelovito pšenično brašno, prirodno kiselo tijesto, sol
Cijena: 18 kuna

Sandro Lendler

Pierre Sweet Escape (Ljubljanica 29)

Domaći kruščić

Sastav: manitoba pšenično brašno, prirodni kvasac, sol, invertni šećer, maslinovo ulje
Cijena: 12 kuna

Sandro Lendler

Miješani raženi kruh

Sastav: raženo brašno, pšenično brašno Manitoba, prirodni kvasac, sol, invertni šećer
Cijena: 14 kuna

Sandro Lendler

Kuraž (Dolac, Kvatrić plac)

Zagorski kruh

Sastav: pirovo brašno od cijelovitog zrna, bučino brašno, bučine koštice, prašak za pecivo, sol
Cijena: 17 kuna

Sandro Lendler

Simple Bake (Zelinska 5)

Bijeli kruhek

Sastav: rižino brašno, rižin škrob, škrob tapioke, šećer, osušeno rižino kiselo tijesto (rižino brašno, starter kultura), zgušnjivač E464, psyllium, repičino ulje, prirodna aroma, emulgator E471, enzimi
Cijena: 20 kuna

Sandro Lendler

Bekeraj (Tuškanova 24)

Toscana baguette

Sastav: brašno T-550, voda,sapore fidelio (voda, fermentirano pšenično brašno), sol, O-tentic Durum (sušeno kiselo tijesto od durum pšenice, kvasac, antioksidans: askorbinska kiselina (E300), enzimi)
Cijena: 7,50 kuna

 

Sandro Lendler

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba