GASTRO TEST

Obišle smo pet poznatih mjesta u gradu koja služe štrukle. Ovo su naši dojmovi

Provjerile smo kakva je zagrebačka ponuda jednog od najpopularnijeg domaćeg jela

Štrukle su tradicionalno hrvatsko jelo, čije porijeklo vežemo uz Zagorje, a koje je oduvijek imalo svoje mjesto na jelovnicima domaćih restorana. Unatoč velikom broju fusion i street food restorana koji se otvaraju u Zagrebu, štrukle još uvijek imaju svoju publiku, i među domaćim, i među stranim posjetiteljima.

Između brojnih restorana koji ih nude, s kolegicama iz redakcije, community managericom Lucijom Tunković i asistenticom u marketingu, Mateom Brkić Lovrić, odlučila sam posjetiti nekoliko istaknutih i provjeriti gdje se, prema našem amaterskom sudu, jedu najbolje štrukle u gradu. Naše detaljne dojmove provjerite u nastavku

Le Bistro, Hotel Esplanade (Mihanovićeva 1)

Matea Brkić Lovrić

Cijena: 70 kuna redovna cijena, ali do 27. prosinca traje rođendanska akcija, u sklopu koje se štrukle za dvije osobe nude po cijeni od 95 kuna

Dojam: Ove sam štrukle jela već zbilja mnogo puta, i to s razlogom – stvarno su dobre, i što je najvažnije, uvijek potpuno jednake. Iznimka nije bio ni ovaj put, a detaljnije komentiranje sam prepustila kolegicama koje su ih premijerno kušale. “Jako mi se sviđaju! Dobra mi je tekstura i pohvaljujem činjenicu da su jako, jako kremasti. Volim ih mrvicu slanije, a budući da su rađene tako da se mogu jesti kao predjelo ili desert, s dodatkom soli ili šećera, nije mi bio problem malo ih dosoliti”, rekla je Lucija, dok je Matea rekla kako su njoj taman dovoljno slani, te također istaknula kako joj se sviđa što su toliko kremasti. Sve smo složile, naše smo testiranje započele fantastičnim štruklama.

O’brok (Josipa Langa 6)

Matea Brkić Lovrić

Cijena: 40 kuna

Dojam: Okus mi je solidan, ali imam problem s teksturom tijesta; raspada se i pod zubom djeluje gumenasto. “Slažem se, i generalno mi se čini da su napravljene s više tijesta u odnosu na prethodne. I sir je kiselkastiji, ali to mi ne smeta, više mu mučio dio s previše tijesta”, rekla je Matea. “I meni je tijesto gumeno pod zubima, ali načelno su mi i ove štrukle okej”, zaključila je Lucija.

Ficlek (Pod zidom 5)

Matea Brkić Lovrić

Cijena: 45 kuna

Dojam: “Okus mi sviđa, štrukle su mi bile dobro začinjene, ali tekstura je bila previše gnjecava za moj ukus, previše se sve skupa raspadalo”, rekla je Lucija, dok je Matea komentirala kako joj se čini da se ovdje koristilo više maslaca ili vrhnja, budući da je nakon nekoliko zalogaja već osjetila težinu u želudcu. Moj je dojam također bio da bih radije manje gnjecavo tijesto, a i dosta mi je nedostajalo soli.

La Štruk (Skalinska 5)

Matea Brkić Lovrić

Cijena: 37 kuna

Dojam: “Moram pohvaliti stvarno veliku porciju, od koje se može najesti dvoje manje gladnih ljudi. Tekstura je bila kompaktna, okus mi se svidio, nisu bile preintenzivne. Sve skupa, baš dobro”, rekla je Matea, dok sam ja dodala kako su mi ove klasično dobre štrukle, vrlo kompaktne i lijepo začinjene, a mislim i da daju odličnu vrijednost za novac. “Da, super su začinjene, možda čak najbolje od svih”, komentirala je Lucija.

American Steak & Grill House, Hotel Dubrovnik (Gajeva 1)

Matea Brkić Lovrić

Cijena: 40 kuna

Dojam: “Ovi su štrukli pomalo drugačiji u odnosu na druge, ali sviđaju mi se. Imaju taj neki okus koji me podsjeća na okus štrukli kakve sprema moja baka”, rekla je Lucija, dok je Matea pohvalila kompaktnost i rekla kako je sir kojima su punjene pomalo kiselkast, poput pravog domaćeg, što je dobro. S njima se složila i ja, i zaključila kako mi je kod ovih štrukli najbolje što imam osjećaj kao da su rađene u kakvom seoskom gospodarstvu, a ne u samom centru grada.

Za kraj, htjela bih napisati samo kratki zaključak, oko kojeg smo se usuglasile sve tri; ni na jednom od ovih mjesta nismo naišle na štrukle kojima smo nešto ozbiljno zamjerile. Da, postoje nijanse u ukusima, netko ih voli skroz zapečene, netko blago, nekom su uvijek preslane, a nekom soli kronično nedostaje. No, iz svakog smo restorana izašle zadovoljne i komentirale kako bismo svoje potencijalne inozemne goste rado odvele na svako od ovih mjesta.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube