GASTRO

Novi meni restorana Savica Eatery dovoljan je razlog da potegnete do Savice na ručak

FOTO: TMG CREATIVE

Na meniju Savice Eatery pojavila su se neka nova jela, ali i vratili neki stariji, uvijek rado viđeni klasici

Nanese li vas put ovih dana u blizinu Savice, razmislite o tome da na ručak svratite u Savica Eatery (Lastovska 38), šarmantni mali restoran u kojem se moderniji način kuhanja spaja s domaćim, ali i pokojim internacionalnim receptom. Budući da smo čuli da se na njihovom jelovniku ovih dana našlo pokoje novo jelo, ali i da su vratili neke otprije nam poznate klasike, odlučili smo se sve skupa otići isprobati.

Nakon kraćeg promišljanja i taktiziranja oko toga koliko je porcija ipak previše za naručiti, odabrali smo jednu mesnu i jednu riblju opciju. Tacosi (marinirana pileća prsa, crveni ukiseljeni luk, sir, domaća majoneza od avokada, mladi luk, 41 kuna) se poslužuju u obilnoj porciji od tri komada, a ništa manje izdašan nije bio ni Tuna Tartar (sirova tuna, domaće ukiseljeno povrće, yuzu mayo, klice korijandera, brioche, 42 kune), koji spada upravo u ranije spomenute klasike Savice Eatery po koje se njihovi gosti uvijek rado vraćaju.

Tuna Tartar
Aleksandar Selak

Kad je riječ o glavnim jelima, ponovno smo bili na mukama oko odabira; sugerirali su nam i Janjeće kotlete, s grilanim tikvicama i kremom od krumpira i timijana, a onda i Krakove hobotnice na maslacu od ružmarina s kremom od graška i pečene cikle, no na kraju smo se ipak nekako odlučili za Tuna zdjelu (tuna tataki, jasmin riža, ukiseljeno povrće, ponzu, limeta, aioli, avokado, marinirani krastavci, mladi luk, 89 kuna) i Rib – Eye Steak (prženi krumpirići, demi glace, teriyjaki mayo, ukiseljeno povrće, 98 kuna), koje smo jedva pojeli do kraja, zaključivši kako se predjela ovdje, pod uvjetom da niste jako, jako gladni, trebaju dijeliti. Unatoč tome, mjesta za desert smo ipak nekako pronašli.

Tacos
Aleksandar Selak

U ponudi se trenutačno nalaze dvije opcije. Tu su Biskvit od maka (mousse od bijele čokolade i badema, kandirana naranča, 22 kune) i Čokoladni tris (tri čokoladne kreme, svježe bobičasto voće, crumble, 24 kune), a mi smo isprobali i jedan i drugi. Uz jela smo, obzirom na visoke temperature, htjeli piti osvježavajuća pića, pa smo tako krenuli s Domaćim ledenim rooibos čajem (16 kuna) i laganim Gin Tonicom s dodatkom hibiskusa i ruže (42 kune), a onda i Milk Washed Punch koktelom s tamnim i svijetlim rumom koji se ispiru mlijekom (35 kuna), a onda i klasičnim Aperol Spritzom (28 kuna), koji je cijelu priču lijepo zaokružio. Sve fotografije navedenih jela i pića možete pogledati u sklopu članka.

Tuna zdjela
Aleksandar Selak
Rib-Eye Steak
Aleksandar Selak
Čokoladni tris
Aleksandar Selak
Biskvit od maka
Aleksandar Selak
GIn Tonic
Aleksandar Selak
Domaći ledeni čaj
Aleksandar Selak
Aperol Spritz. Milk Washed Punch
Aleksandar Selak