GASTRO

Novi jelovnik Ane Grgić u restoranu Zinfandel's izgleda božanstveno. Evo što je pripremila

Ana Grgić Tomić nakon porodiljnog se vratila na posao i pripremila krasan novi jelovnik inspiriran Mediteranom 

FOTO: Zinfandel's

Ana Grgić Tomić nakon porodiljnog se vratila na posao i pripremila krasan novi jelovnik inspiriran Mediteranom

“Obožavam ljeto, sunce, tople zvjezdane večeri u gradu, raskoš aromatičnog bilja, svježu ribu, morske plodove te raznolikost i bogatstvo ponude voća i povrća. Ljeti zaista ima svega, a inspiracije ne nedostaje. Ovaj jelovnik nadahnut je Mediteranom. Stvarajući novu kolekciju, pomno sam birala sastojke i precizno ih spajala u privlačna, suvremena i, prije svega, ukusna jela. Posebnu pažnju posvetila sam održivosti i minimalnoj obradi da bi namirnice zadržale izvorni okus. Ribu i morske plodove poput hlapa, brancina, rakovice, hame, lista, morskih ježinaca i školjki sv. Jakova uzimam od dugogodišnjih isprobanih dobavljača, većinom od naših jadranskih ribara”, otkrila je chef Ana Grgić Tomić u priopćenju za medije povodom predstavljanja novog jelovnika zagrebačkog restorana Zinfandel’s.

Chef Ana Grgić Tomić

Škampe nabavljaju iz podvelebitskog kanala, a ove ih je sezone Grgić tomić kombinirala s kokosom i limunskom travom. Većinu začinskog bilja uzgajaju sami na čuvenoj terasi Oleander, a potom od njega sami rade ulje od mrkve, korijandera i bosiljka kao i začinsku morsku sol sa sušenim biljem, domaće krekere, vlastitu pastu, foccaciu, aromatizirani tučeni maslac. Pačja prsa (na novom jelovniku kombinirana s karameliziranom cikorijom i sirupom od porta), otkrila je Grgić Tomić, nabavljaju iz OPG-a Orehovec iz Varaždina, janjetinu koju spremaju uz poriluk i tart od ličkog krumpira i smeđeg maslaca uzimaju iz OPG-a Lika, dok kozji sir dolazi iz nagrađivanog OPG-a Ambient Park čime podržavaju i male lokalne proizvođače.

Terasa Oleander

Osim novom jelovniku, Grgić Tomić ove se sezone veseli i jednom projektu nastalom u suradnji prestižnog Michelina, Turističke zajednice grada Zagreba i Turističke zajednice Zagrebačke županije. Oni su upravo u hotelu Espanade te na OPG-u Ambient Park snimili jednu epizodu svog serijala A Chef’s World koji se emitira na njihovu kanalu i Instagram profilu koji broji preko 2,4 milijuna pratitelja. U njoj ćemo saznati sve o kulinarskom izrižaju Grgić Tomić, poznatim Esplanadinim štruklima te domaćem kozjem siru OPG-a Ambient Park.

Restoran ZInfandel’s

“Restoran Zinfandel’s sa svojim suvremenim ozračjem i čarobnom terasom Oleander s koje se pruža pogled na grad predstavlja mjesto susreta i visoke gastronomije kojem se gosti rado vraćaju. U kombinaciji s Aninim inovativnim sljedovima te šarmantnim i profesionalnim osobljem, restoran je već dugi niz godina jedno od nezaobilaznih odredišta na gastronomskoj mapi grada. Da bi doživljaj bio potpun, pomno biramo vina i nastojimo gostima ponuditi one etikete koje savršeno zaokružuju iskustvo fine dininga, a najčešće se radi o vinima domaćih vinara koja se ističu svojom iznimnom kvalitetom, okusom i aromama”, naglasio je Stjepan Okun, Maître d’ restorana Zinfandel’s.

Ponuda à la carte dostupna je svaki dan za ručak i večeru od 12 do 23 sata. Rezervacije stolova primaju se telefonom na 01 4566 644 ili e-poštom na zinfandels@esplanade.hr. Restoran se pridržava propisanih epidemioloških mjera u svim segmentima poslovanja i osobitu pažnju pridaje posebnim prehrambenim navikama gostiju, stoga su posebno označena jela prema halal standardima pripreme, vegetarijanska jela i ona koja ne bi trebala sadržavati gluten.