Nekad je nužno odabrati stranu
Gastro

Noel nudi posve novi koncept večere. Isprobale smo je, oduševile se, a pritom i odlično zabavile

FOTO: PR

Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom svojom novom ponudom nastavlja podizati ljestvicu

Kad je Noel prije otprilike godinu dana, kao restoran koji je u tom trenutku bio otvoren manje od dvije godine, dobio svoju prvu Michelinovu zvjezdicu, rijetko je tko ostao iznenađen. Savršeni servis, karta jela koju se konstantno unapređuje, jedna od najmoćnijih ponuda vina u Hrvatskoj, a nadasve entuzijazam svih djelatnika, razlozi su koje je, očito, čak i strogim inspektorima bilo teško ignorirati. Jučer je, u iščekivanju novog Michelin vodiča, predstavljen i posve novi koncept večere, a mi smo, naravno, odmah otišle provjeriti kako on izgleda.

Sedam slijedova i uparivanje s koktelima, parfemima i čajevima

Jadranska tuna/ soja / yuzu

Želite li se počastiti ultimativnim iskustvom večere u Zagrebu ili ste jednostavno iskreni gastronomski entuzijast, toplo vam preporučujemo da se u idućim danima zaputite baš u ovaj restoran i isprobate nove kreacije chefa Gorana Kočiša i ostalog Noel tima. Cijeli se meni mijenja četiri puta godišnje, a svakih desetak dana se dodaje i par novih jela, kako biste uvijek mogli uživati u nečem novom.

Teksture peršina / miso

Mi smo isprobale aktualni meni, i to od sedam slijedova, po cijeni od 850 kuna, a u ponudi se nalazi i onaj degustacijski od četiri slijeda, koji stoji 580 kuna. No, uz sedam regularnih slijedova, imat ćete priliku probati i tri tzv. pozdrava iz kuhinje, odnosno amouse-bouchea (oduševila nas je dekonstrukcija prženih lignji s tartarom, i to u kombinaciji s fenomenalnim mini koktelom na bazi tekile i limete), i isto toliko slatkih zalogajčića na kraju večere, poput fantastične mini krafne s pekmezom, koju nismo očekivale, ali smo joj se jako razveselile.

Meni koji djeluje na sva vaša osjetila

Hobotnica / Stilton / čičoka / morski mousse / Ramon Monegal Ocean Oud / Sea Oud koktel

Prvi je regularni slijed donio jadransku tunu sa sojom i osvježavajućim yuzuom, drugi fantastično vegetarijansko jelo Teksture peršina, a treći hobotnicu sa Stilton sirom, čičokom i morskim mousseom, uz posebni dodatak koktela barmena Karla Ferenčaka i mirisnog papirića s parfemom parfumera Ramona Monegala, koji skupa čine vrlo uzbudljivu (i nesvakidašnju) cjelinu koja djeluje na sva osjetila.

Ječam / cikla / kozji sir

U četvrtom smo slijedu ponovno jele jedno ukusno vegeterijansko jelo, ječam s ciklom i kozjim sirom, a u petom brancina i pak choi, poslužene uz blagi japanski čaj serviran na tradicionalan način i temperaturi vode od točno 70 stupnjeva. Konačno, jele smo i neopisivo mekanu i sočnu wagyu govedinu, jednu od najboljih na svijetu, dok je Gorana Kočiš kao desert poslužila interpretaciju maslinovog ulja. Zaključak? Iz Noela smo sinoć otišle vrlo zadovoljne, site, a uz sve te čajeve, koktele i parfeme čije smo note pokušavale odgonetnuti – i nevjerojatno zabavljene.

Tagliolini / morski ježinac / maslac od škampa / perle od buže (meni 5 slijedova)