GASTRO

Nina Slišković Goleš pokrenula je svoj gastro projekt Jedi voli soli. Čule smo se s njom i saznale detalje

FOTO: Privatno vlasništvo

Radijska voditeljica i influencerica vrijeme provedeno u izolaciji odlučila je iskoristiti za kuhanje, ali i dokumentiranje cijelog procesa

“Ova zatvorenost u kuću me, moram priznati, uhvatila nespremnu. Navikla sam na suludi životni tempo, ustajanje u 4.30 i onda obaveze, poslovi, sastanci, eventi i trčanje na sto strana, obično se ne okrenem, a već mi prođe dan. Prebaciti se iz tog načina funkcioniranja u ovu hibernaciju sada je bilo dosta izazovno. Nisam osoba koja može ležati po cijele dane i ne raditi ništa, pa sam si naprosto trebala naći neku zanimaciju. Upisala sam tečaj talijanskog i našla super profesoricu s kojom radim svakim dan online, ali ni to nije bilo dovoljno da me zaokupira više od par sati dnevno”, svoju nam priču kreće pričati Nina Slišković Goleš, radijska voditeljica i influencerica.

Višak slobodnog vremena rezultirao je novim projektom

Pregledavajući Instagram u potrazi za nekom novom gastro inspiracijom, naišle smo i na profil duhovitog naziva Jedi voli soli, koji donosi različite recepte, a napravljen je nedavno. Kako to? Pa, Nina kaže da za sve možemo okriviti karantenu.

“Kako ovaj period svi mi nekako provodimo u kuhinji više vremena nego obično, stvari su se prilično spontana odvile. Jedan dan sam kuhala, muž je uzeo kameru i krenuo me snimati, smontirao je video, svidjelo nam se, i samo smo rekli – okej, što sad s tim? Ja na Instagramu imam popriličan broj ljudi koji me prate, ali niti me oni prate zbog mog kuhanja, niti bi bilo pošteno da ja njih sada zamaram sadržajem koji im nije zanimljiv. Tada sam odlučila pokrenuti novi profil sa strane, naš mali gastro projekt – Jedi, voli, soli”, kaže nam Nina.

Što se tiče imena, nastavlja, ono je nastalo još prije nekoliko mjeseci, kad je odlučila da će na svom osobnom Instagram profilu povremeno podijeliti i koji recept. Kao prava ‘instagramerica’, dodaje, morala je smisliti i pripadajući hashtag, a zahvaljujući situaciji u kojoj smo se nenadano našli, on je prerastao u samostalni projekt.

Video sadržaj koji privlači pažnju

Na profilu će nuditi primarno video sadržaj, koji kod nas nije toliko zastupljen. U videima, za čije je snimanje i montiranje zadužen Ninin suprug, nećete naći klasično objašnjavanje, priču i prolaženje koraka. Umjesto toga, cijeli će proces biti sumiran kroz minutu vizualno atraktivnog videa koji će gledatelju privući pažnju, ali i otvoriti apetit. Smišljajući kako će sve skupa izgledati, Nina nam kaže kako se vodila onime što se njoj najviše sviđa vidjeti, a priznaje i da ju je poprilično iznenadilo i koliki je dio posla pao na supruga – snimanje i montiranje kompliciranije je od samog kuhanja.

Inače su, objašnjava nam, i ona i suprug veliki gurmani. “Kuhati oboje volimo, kod nas se sve nekako oduvijek vrti oko hrane, frižider je uvijek pun, stol također, a kad se oko njega skupe i naši prijatelji i obitelj, onda je i nama srce puno. Dobra hrana, dobra vina i dobro društvo sumiraju ono što mi volimo i što jesmo. Ni na putovanjima situacija nije ništa drugačija. Gdje god da odemo vraćamo se s punim koferima delicija tog kraja. Dok drugi ljudi kupuju suvenire ili odjeću, mi kupujemo hranu i piće i dovlačimo ih doma. Ja bih za sebe rekla da sam poprilični gurman, volim svašta, volim fino jesti i zapravo ne postoji granica koju bih povukla i rekla ‘a, ne, to neću probati’. Jedem žabe, puževe, morske ježeve, sirove školjke…”, priča nam Nina.

Jednostavni recepti i sezonske namirnice

U kuhinji, nastavlja, nije od nekih modernih, pretjerano egzotičnih niti pretjerano kompliciranih jela. “Volim jednostavnost, sezonske namirnice i generalno namirnice koje su svima dostupne. Jako volimo i muž i ja mediteransku kuhinju, ogromni smo zaljubljenici u talijansku gastronomiju, police su nam pune kuharica koje još nismo stigli sve ni prolistati, ali evo idealne prilike za nadoknaditi sve to”, ushićeno nam govori i zaključuje: oni će svoju gastro inspiraciju tražiti u kuharicama, a vi po svoju dnevnu dozu navratite na @jedivolisoli.